2015-09-19 EVC mb1-de Rijp mb1

De bespreking voor de wedstrijd begonnen we met Elf dames. Keepster Fenna was geëxcuseerd omdat zij nog met haar eigen team (de MC1) aan het voetballen was. Waar de rest was…. Het betekende evenwel dat zich nog een vrijwilliger moest melden voor de eerste wisselbeurt die met de laatkomers wissel zou staan.
EVC liep direct goed combinerend richting het doel van de Rijp en creëerde veel kansen om te scoren. Dat laatste lukte niet direct, maar het creëren van is natuurlijk de eerste voorwaarde en dat ging heel goed. Er waren bij de Rijp een paar uitblinkers. Dat waren de rechtsbuiten, de spits en helaas voor EVC en vooral Nina de allerlaatste vrouw; de keepster. Dit liet zij aanvankelijk niet zo merken omdat na 10 minuten rechts van het doel ter hoogte van de 16e meter door de verdediging brak en hard uithaalde en daarmee de bal in het dak van het doel deponeerde. Nog geen minuut later zou EVC weer voor het doel belanden waar Sam de bal met de rug naar het doel oppakte en moet hebben geweten dat het doel leeg was, wel met een vrouwtje in haar rug. Nu zou je een actie verwachten om te scoren (alleen en dat kon zij onmogelijk zien was de keepster al op de terug weg). Maar nee Kim Bakker bood zich aan (O, beste lezer dit ging in het echt wel wat sneller dan dat ik het nu opschrijf; het duurde slechts een paar seconden) Sam legt de bal terug waarna Kim Bakker toch wel zo een heerlijk boogballetje net over de handen van een in de lucht grabbelende keepster en die net onder de lat binnen valt. Heerlijk, mooi eh en vergeet het overzicht van Sam niet. Het bleef echter tot de rust bij 2-0. Dat lag dus verder wel aan de Dame die het doel van de Rijp moest bewaken. Maar ook aan onze verdediging, die het bepaald niet makkelijk had om de spits en de rechtsbuiten af te stoppen. Elise liep met haar tong op haar sloffen doch haar karakter kent het woord opgeven niet. Het is haar opponent maar 2 keer gelukt. Maar ja dan komt zo’n meisje toch nog een eerste keer Roos tegen. De tweede keer was ze hier op voorbereid en nam ze een wat ruimer bocht over rechts, maar speelde de bal in haar snelheid net vergenoeg voor haar uit zodat Fenna dacht zo die is voor mij. Met een mooie glij dook ze op de bal en opende direct aan de andere kant met een flinke trap naar links. Nora had het wat makkelijker qua tegenstander, of dat leek zo, en laat steeds meer rustig voetbal zien achterin geen paniek ballen En Roos ja die zorgt eigenlijk dat er voor een keeper een beetje weinig te doen is.
En dan mag ik natuurlijk invalster Femke niet vergeten die op een nadere manier verdedigd als Nora en Elise dat doen. Op de een of andere manier laat zij zich niet verleiden tot sprintjes met snelle voetballers, ze heeft die bal gewoon al. Ik weet niet hoe ze het doet het is een slimheid die boven mijn pet gaat. En dan hebben we natuurlijk Britt die het vandaag echt lastig had tegen een spits die zich ver terug liet zakken de bal ophaalde en dan direct te rechtsbuiten aanspeelde. Hier kunnen we nog wel wat op trainen om ook dit type speelsters het leven zuur te maken. Maar ja daar staat weer tegen over dat je met Britt zo langzaam aan bij balbezit een extra middenvelder hebt met overzicht een die ook niet bang is af en toe een schot op doel te proberen.
Dan beland je zo zoetjes aan in een tweede helft waar het prijsschieten lijkt……maar ja die keepster hé. Toen er ongeveer een half uur verstreken was werd Sam aangespeeld ter hoogte van de middenstip, zij draait zich om en Annemijn start met een leeg veld voor zich, dus denk je speel nou aan. Maar goed Sam besluit Kim Bakker te bereiken (deze bal was echter wel door twee speelsters van de Rijp te onderscheppen, maar goed als dat dan toch niet gebeurd, staat ook Kim vrij. En wijs geworden door het vele vruchteloos op doel schieten besloot ze de keepster maar op lings eerst te passeren om zodoende in een leeg doel te schieten. Vijf minuutjes later zou Daphne, die deze wedstrijd vooral als een beest gewerkt heeft en daar een dikke voet aan over had gehouden en na de rust even wissel stond en er niet aan dacht niet meer te spelen (hoe haal je dat in je hoofd), met een geweldige solo alleen voor de keeper komen en de bal netjes langs de uitkomende keepster schuiven. Hiermee was de eindstand bereikt. Maar dat wist Nina nog niet, zij is de tweede helft wel 5-6 keer op de voor haar zo karakteristieke en elegante wijze met bal door de verdediging gehuppeld maar elk schot werd geparreerd door een Keepster die klaarblijkelijk over handbal kwaliteiten beschikt.
Dan nog even de lof trompet over onze inval keepster Fenna ze moest aan het eind van de wedstrijd nog wat keren handelend optreden, waarvan een keer met de voeten, waarna de toestormende aanvalster moet hebben gedacht die pak ik wel even af, Fenna omspeeld haar zonder blikken of blozen en speelt de bal door via Kim Uijlenhoed, waarna wij weer een vruchteloze poging op hun doel konden uitvoeren.
Volgende week KFC, die zojuist de korfbal wedstrijd in Purmerland achter de rug heeft (6-8); dus we moeten aan de bak.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …