EVC – ZOB

De tweede thuiswedstrijd was wederom een derby. Dit keer speelde EVC tegen ZOB. Achteraf was het een wedstrijd waar erg veel gebeurde, een typische derby dus. Naast EVC kon ook het neutrale publiek zich winnaar noemen. Zelf schrijf ik het stuk elke keer op maandag. Dit betekent dat er in de krant al verslagen staan. Ik heb de verslagen gelezen en mijn mening over situaties in de wedstrijd is behoorlijk anders.

De wedstrijd begon eigenlijk hetzelfde als de wedstrijd tegen Monnickendam. EVC was erg slap en de tegenstander oogde een stuk feller. Toch was de eerste helft niet van hoogstaand niveau. Hoewel ZOB het veldoverwicht had, was het van beide kanten slordig. EVC probeerde via de counter en de snelle voorhoede er doorheen te komen. Twee keer werd Peter-Jan tijdens een counter neergehaald. De eerste keer gaf de scheidsrechter gek genoeg geen geel, maar bij de tweede keer kreeg de nummer 7 van ZOB een terechte gele kaart. Dit bleek later van cruciaal belang. ZOB schoot na enkele minuten een keer goed van afstand, zodat Barry gelijk met een goede safe moest optreden. Voor de rest was ZOB vooral gevaarlijk tijdens spelhervattingen. Helaas hebben we hier met EVC vaker last van. Het is niet eens dat elke situatie gevaarlijk is, maar het zijn er zoveel. Zo kopte iemand van ZOB de bal op de lat na een aangesneden vrije trap vanaf de linkerkant. Ook EVC werd gevaarlijk uit een vrije trap. Bryan krulde de bal vanaf een meter of 25 net iets teveel, zodat de bal op de paal belandde. Later werd ZOB weer gevaarlijk uit een standaard situatie. Na een corner kwam er een scrimmage, waarbij de bal net voor de lijn vandaan werd gehaald. In de tegenaanval kwam de eerste goede aanval van EVC. Net als vorige week tegen AMVJ, werd Jeffrey Schilder de diepte in gestuurd en sneed hij goed naar binnen. In plaats van zelf schieten, gaf hij hem dit keer af op Jeffrey Veerman. De bal leek wat te ver te gaan, maar met een sliding kreeg Jeffrey Veerman de bal in de goal. Dit deed EVC goed. EVC begon wat vrijer te voetballen en werd daarna ook nog is geholpen door ZOB. Samir ging misschien wat te hard een duel in maar de nummer 7 van ZOB reageerde dit af op Bilal die toevallig langs liep. De speler van ZOB greep naar de enkels van Bilal die lichtjes struikelde. Niet heel erg, maar in mijn optiek een terechte gele kaart, want als je dit met je benen doet is het natrappen en kan je 5 wedstrijden toekijken. Kort hierna was het rust.

Na rust domineerde EVC duidelijk het spel. Je kan zeggen dat het kwam door de rode kaart (dit maakt het wel makkelijker), maar ik denk dat het vooral door de openingstreffer kwam. Er kwam wat meer vertrouwen in de ploeg. Zo werd ZOB onder druk gezet en schakelde EVC snel om. Zo kwam EVC snel op een 3-0 voorsprong. De 2-0 was wederom een doelpunt van Jeffrey Veerman. Jeffrey Schilder probeerde een actie en die werd met moeite gestopt. Zoveel moeite dat de goed oplettende Veerman de bal daarna kon meenemen. De bal stuiterde een beetje voor hem, maar Veerman twijfelde niet. Hij schoot de bal met een dropkick vanaf links, iets buiten de 16 met links, zo de verre onder hoek in. ZOB kreeg binnen een minuut ook een vrije kans voor de goal maar deze werd gelukkig voor EVC naast geschoten. Enkele minuten daarna lanceerde Bryan Jeffrey Schilder die van links weer naar binnen sneed. Dit keer ging hij zelf en schoof hij de bal rustig maar goed de verre onder hoek in. Zo stond het kort na rust 3-0. Maar net als na de 2-0 kwam er na de 3-0 ook een grote kans voor ZOB. Wederom lieten ze een opgelegde kans om een goal te maken liggen. Helaas wist EVC het daarna niet af te maken. Zo werden er vooral door steekballen van Bryan en acties van Bilal veel vrije mensen gevonden. Een kansen offensief werd afgesloten door een knappe actie van Robin. Hoewel Robin met zijn rechts kon uithalen, kapte hij de bal af naar links en haalde uit. Helaas ging de bal onderkant lat bij de kruising uit de goal. Hoewel er achterin al kansen werden weggegeven en de voorhoede na de 3-0 veel kansen mistte, sloop er toch een gemakzucht in.

Zo maakte ZOB in de 60e minuut de 3-1 en rond de 70ste minuut de 3-2 na een foutje van Barry (die voor de rest een prima wedstrijd keepte) . Zo leek het voor EVC nog erg lastig te worden. Toch had ZOB in deze periode niet echt kansen meer. Wel gebeurde er wat vervelends. Jeffrey Veerman maakte vanaf links een mooie actie naar binnen maar zijn schot werd geblokt door een middenvelder van ZOB. Helaas voor de middenvelder van ZOB kwam hij niet zonder kleer scheuren uit die blok. Volledig in paniek na de harde botsing ging de speler van ZOB met brancard het veld af. Later kon de middenvelder het complex strompelend verlaten. We hopen dat het meevalt en wensen deze speler veel beterschap. Na het vervelendste moment, kwam ook snel het mooiste moment van de middag. Martin van Driel gaf vanaf rechts midden een diepte bal op Jeffrey Veerman. Jeffrey keek zo erg naar de bal dat hij met de rug naar de goal stond. Jeffrey nam de bal alleen zo aan, dat hij in de aanname al door draaide. Na de draai schoot Jeffrey de bal zonder na te denken, wederom met links, de hoek in. Zo werd Jeffrey Veerman man of the match, maar speelde meer spelers een goede wedstrijd. Zo is het goed om te zien dat de andere buitenspelers ook een goede wedstrijd speelde. In de eerste helft liep het iets minder maar Jeffrey Schilder was beslissend met een assist en een goal en Bilal was in de tweede helft weer ouderwets ongrijpbaar. Ook de ingevallen Sam van Maanen speelde in de 10 minuten blessure tijd zeer goed. Het zat dan misschien net niet mee, maar de acties waren goed. Achterin was Roy van Antwerpen weer terug en speelde Niek wederom erg goed. Dit is zeer knap te noemen want de meeste van zijn leeftijd vinden het lastig elke week op hetzelfde niveau te spelen.

Zo lijkt de 4-2 een prima uitslag. Maar er zijn nog zeker verbeterpunten. Zo werd er thuis weer slap begonnen en gaven we weer veel corners en vrije trappen weg. Ook dacht iedereen dat we er na de 3-0 al waren. Toch mag EVC tevreden zijn met deze uitslag. We hebben gelukkig een aantal spelers die echt het verschil kunnen maken. Maar die hebben andere ploegen ook. Zo wint iedereen van iedereen in deze klasse. Hopelijk kunnen we het volgende wedstrijd opbrengen om volledig scherp te beginnen. Ik denk dat dat het met onze verdediging mogelijk is om weinig kansen weg te geven. Zo kan het dit jaar een mooi seizoen worden mits we wat doen aan de verbeterpunten. Volgende week spelen we uit tegen HBOK. Ze staan op dit moment onderaan met nog geen punten. Ze draaien misschien nog niet lekker maar HBOK heeft altijd goede spelers. Dit hoef ik EVC’ers niet uit te leggen. Volledige scherpte is geëist om resultaat te halen. Ik ga er vanuit dat iedereen dit zich realiseert en we volgende week laten zien dat we wat met de leermomenten doen. We hopen volgende week veel supporters te zien.

Tot dan!

EVC: Barry, Roy (65 min. Georgie), Niek, Thom, Samir, Peter-Jan, Robin, Bryan, Jeffrey Schilder (76 min. Martin van Driel), Jeffrey Veerman, Bilal (89 min. Sam van Maanen).

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …