Kennismakingstraining op zondag 20 maart 2016 voor spelers geboren in 2006-2007

Beste spelers, ouders, leiders, trainers,

Evenals vorig seizoen organiseert EVC weer een tweetal kennismakingstrainingen voor de spelers die in 2006-2007 geboren zijn. Dit betreft de huidige 1e jaars E-pupillen en de 2e jaars F-pupillen.

De bedoeling van deze sessies is om een beter beeld van alle spelers te krijgen als zij zij met en tegen elkaar trainen en spelen. Dat beeld is – mede – een basis om tot een zo zorgvuldig mogelijke indeling van de E-pupillenteams te komen voor het seizoen 2016-2017. We willen immers weer proberen dat zoveel mogelijk spelers ook komend seizoen met plezier op zijn of haar eigen niveau komt te spelen.

De eerste sessie staat voor zondag 20 maart 2016 op het programma. De sessie bestaat uit een tweetal trainingsvormen waarin de spelers oefeningen zullen uitvoeren en een afsluitend partijtje.

De hele groep spelers die volgend seizoen E-pupil is (40 kinderen) verdelen we voor deze zondagochtend in 2 groepen. In de bijlage (excell-bestand) kunnen jullie de indeling zien.

De indeling voor deze training voor een belangrijk deel op leeftijd (1e– en 2e jaars). Bij de tweede training op zondag 10 april 2016 zal dat anders zijn.

 

Het programma luidt als volgt.

Groep A: van 09.00 uur tot ongeveer 10.00 uur (uiterlijk aanwezig zijn om 8.45 uur); Groep B: van 10.15 uur tot ongeveer 11.15 uur (uiterlijk aanwezig zijn om 10.00 uur);
Voor elke groep bestaat de training uit drie onderdelen (van 15 minuten).

  1. Oefenvorm dribbelen; 2. Oefenvorm passen-trappen; 3. Partijvorm.

 

Alle spelers dienen zich te melden bij de ingang van de kleedkamers. Daar zullen (onder voorbehoud) Ton Kemper en Coen Uyt den Boogaard jullie welkom heten. Na de training krijgen jullie van hen iets te drinken in de kleedkamers.

 

Verhinderd? Afberichten!

Indien een speler niet aanwezig kan zijn dan dient hij af te berichten bij Jan van de Nes, (tel. 06-83105546, of j_vandenes@hotmail.com) uiterlijk vrijdag 18 maart 2016 (tot 18 uur).

Ik kan dan de indeling nog aanpassen of een groep aanvullen.

 

Teamindelingen voor 2016-2017

In april 2016 zullen de trainers van de huidige E- en F-pupillen om tafel gaan zitten om zich te buigen over de teamindelingen voor 2016-2017 (wellicht eerst in een klein groepje en daarna met zo mogelijk alle trainers). Bij het maken van de indelingen spelen een rol:

  • de ervaringen met de spelers in het huidige seizoen,
  • de kennismakingstrainingen,
  • de verwachtingen voor het spelniveau voor komend seizoen,
  • de aantallen spelers per team,
  • het aantal keepers, verdedigers, middenvelders, aanvallers,
  • en last but not least de prestatie / plezier-verhouding.

 

Jullie zullen begrijpen dat sommige criteria enigszins met elkaar op gespannen voet (kunnen) staan. Wij proberen daarin een goede balans te vinden.

 

Tot slot.

Zoals hiervoor reeds vermeld is, hebben deze sessies tot doel om te komen tot een zo zorgvuldig mogelijke indeling voor aanstaand seizoen waarin zoveel mogelijk spelers met plezier op hun eigen niveau komen te spelen.

Onze ervaring is dat veel spelertjes zo hoog mogelijk willen voetballen, liefst in de E1. Maar ook tal van ouders zien hun kind graag zo hoog mogelijk spelen. Wij beseffen dat er door het organiseren van dit soort sessies ook een bepaalde druk op kinderen komt te staan. Die leggen zij zichzelf op maar ook merken wij dat ouders hun kinderen een bepaalde druk opleggen. Besef alstublieft dat hoe groter de druk is, des te groter de teleurstelling kan zijn. Wij zijn van mening dat zeker de ouders zich hierin terughoudend zouden moeten opstellen.

Natuurlijk is het leuk om uw kind op een hoog (hoger) niveau te zien voetballen. Maar voetballen doe je in de eerste plaats omdat je het leuk vindt! Dat kan in de E1 maar dat kan zeker ook in bijvoorbeeld de E4. Laten we met zijn allen beseffen dat het daar in de eerste plaats om gaat.

Derhalve verzoeken wij (groot)ouders zich niet al te veel met hun kinderen te bemoeien: tijdens deze kennismakingssessies maar ook tijdens de reguliere trainingen en wedstrijden. Houd een beetje afstand en laat het over aan de trainers en coaches. En voorts: wees positief naar uw kinderen. Plezier en zelfvertrouwen doen wonderen en vormen ook de basis van prestaties: op welk niveau dan ook!

Met vriendelijke groet!

Namens de organiserende trainers,

Jan van de Nes

Hoofdtrainer E-pupillen

 

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …