Op de Stip: Peter Alberts

Op de stip!

Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je het doet, je bent nodig bij onze club en we zijn blij met iedereen. Daarom hebben we de websiterubriek “op de stip” in het leven geroepen. Maak kennis met onze vrijwilliger Peter Alberts; tijdens jeugdwedstrijden en trainingen veelvuldig op de velden te vinden.

  1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben Peter Alberts, getrouwd met Sandra en heb 3 zonen die allen bij EVC spelen. Bjorn (JO16-1), Milan (JO11-1) en Yannick (JO9-3). Zelf heb ik op een redelijk niveau gespeeld bij Schellingwoude (nu De Dijk), Purmersteyn,  Kwadijk en kort bij de Veteranen van EVC. Door een versleten knie moest ik stoppen. Sinds 4 jaar heb ik een knieprothese. In het dagelijks leven werk ik bij Merin, een vastgoedbedrijf op de financiële administratie (senior crediteuren & servicekosten administratie)
  1. Wat doe je bij EVC? Op dit moment train ik de JO9-3 en de JO16-1 en ben ik op de zaterdag ook de leider van beide teams
  1. Hoe ben je bij EVC gekomen? Zoals zo veel ouders, Bjorn ging op voetballen en zijn team had geen trainer en zo ben ik er ingerold. Ik ben 3 jaar bij Bjorn trainer geweest in de pupillen, 2 jaar bij Milan en nu dan bij Yannick en Bjorn
  1. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen? De blije gezichten van de spelers tijdens de training en op de zaterdag. Wat ik heel leuk vind, is training geven; aan de ene kant het speelse van pupillen en aan de andere kant junioren die midden in de pubertijd zitten. Een groter contrast is niet denkbaar, maar wel uitdagend.
  1. Wat vind je dat er goed gaat bij EVC? Het is een leuke kleine vereniging, waar iedereen elkaar kent, met een prachtige accommodatie en de beste grasvelden van de regio.
  1. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is? Het is jammer dat de lijn bij de jeugd die een aantal jaren geleden is ingezet door een aantal mensen niet is voortgezet. Dat er geen hoofdtrainer bij de JO8/JO9 is, vind ik eigenlijk niet kunnen. De basis begint daar. Wat wel positief is dat de keeperstraining door de keepersschool wordt gedaan. Misschien dat voor de jongste jeugd door bv. de Wooter Academie clinics gegeven kan worden. De afgelopen 2 jaar merk ik steeds meer dat er eilandjes gevormd wordt binnen de jeugdafdeling, het is ieder voor zich.
  1. Wie verdient het volgende plekje “op de stip”? Gerard Meekel, de nestor onder de jeugdtrainers.

 

16-peter-alberts-foto

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …