VV Opperdoes 1 – EVC 1

Edam – Eindelijk was het dan zover. Zaterdag 3 september stond de eerste competitiewedstrijd op de agenda. Na een gedegen voorbereiding tijdens de vakantieperiode was iedereen er klaar voor. Vandaag moest het gaan gebeuren.

De spelers en de technische staf stapten om 13.00 uur in de auto’s en met de zon in de rug ging het richting Opperdoes.

Na het beginsignaal van scheidsrechter ging de bal rond. Onder de massaal meegereisde supporters waren oud eerste elftalspeler en de leider Ard en Giel Oudejans. Zij zagen dat de groen – rode formatie onder leiding van de dit seizoen gekomen trainer Brian Tevreden behoudend starten. EVC had in vergelijking met het vorige seizoen een aantal mutaties. Hierdoor startte een aantal spelers die vorig jaar nog in het tweede acteerde nu gelijk in de basis. Ook kon de trainer geen beroep doen op Leon Spoorenberg en Ruud Springer (vakantie red.) waardoor eerstejaars A –junior Brian Rossenaar, niet 100% fitte Johan Hagos en Sebastiaan Feenstra als wissels op de bank zatten.

Opperdoes en EVC starten beide aftastend aan de wedstrijd en creëerde beide enkelen kansen. Aan de zijde van EVC waren de kansen voor Mark Uijlenhoed (bal op de borst en helaas naaste geschoten). Dennis de Wit kopte goed in maar zag de bal van de doellijn gehaald worden. En er was een schot van buiten de zestienmeter van de razend snelle Jeffrey Schilder. De achterhoede bestaande uit Dennis van den Berg, Thom Fanger, Niek van Diepen en Dennis de Wit (later uitgeroepen tot man van de wedstrijd) maakte een sterke indruk. Zij wisten de snelle, balvaste spitsen van VV Opperdoes het knap lastig te maken.

In de 25e minuut kreeg Opperdoes een hoekschop toegekend door de goed leidende scheidsrechter. Opperdoes kon deze kans niet omzetten in een doelpunt. De bal stuitte uiteindelijk op de lat zodat beide teams in balans bleven.

Na deze corner nam het middenveld onder leiding van de balvaardige Bjorn Karregat, Roy van Antwerpen (aanvoerder) en Dennis Molenaar steeds meer initiatief.

Toen de teams na het eindsignaal van de eerste helft de kleedkamer opzochten stond er een terechte 0-0 stand op het scorebord.

In de rust wisselde trainer Tevreden, Bilal el Yaakoubi voor Dennis Molenaar. Deze omzetting gaf EVC meer aanvallende impulsen. De Boef (bijnaam) stuurde de rechtsback van VV Opperdoes een paar keer het bos in waardoor de laatste man meer rugdekking moest geven en er steeds meer ruimte ontstond voor Jeffrey Schilder. Ook de opkomende middenvelders en Shevan Mirachor kregen meer ruimte. Laatst genoemde scoorde twee keer.

De 0-1 kwam tot stand door een prachtige onderschepping van Thom Fanger op eigen helft. Shevan ging er vandoor en in de slalom wist hij twee verdedigers en de keeper op het verkeerde been te zetten. Gelijk na de goal een wissel aan EVC zijde. Centrum verdediger Sebastiaan Feenstra kwam in het veld voor de moe gestreden Bjorn Karregat. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld want VV Opperdoes ging op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kreeg enkele kansen maar wist deze niet in goals om te zetten.

Shevan Mirachor veroverde wederom een slordige bal van zijn directe tegenstander. Met een op maat gegeven bal lanceerde hij Bilal el Yaakoubi die het overzicht bewaarde en zag dat de mee opgekomen Shevan in een betere positie stond. De achterhoede en de keeper van de thuisploeg wisten echter te voorkomen dat EVC verder zou uitlopen. Daarmee werd de eindstand bepaald op 0-2.

Trainer Brian gaf aan dat hij zeer tevreden was over het getoonde spel. “Met name keeper Barry de Wit speelde de sterren van de hemel. Stond steeds op de juiste plek en had een paar geweldige reddingen.” aldus de trainer. “Als nieuwe trainer hoop je altijd op een goede start, zeker met de Edammer kermis in de benen en de start van de Volendammer kermis. Deze drie punten zijn een goed resultaat. Niet alleen voor mij maar ook voor het hele team. De jongens hebben laten zien dat ze er klaar voor zijn om er een mooi seizoen van te maken. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen en ik beter moeten. Daar zullen wij ons op gaan richten. Vergeet ook niet dat we door blessures en vakanties nog niet helemaal compleet zijn.” Na deze woorden hield Brian de persconferentie voor gezien en nam met een grote glimlach een slok van zijn glas bier.

Volgende week staat de wedstrijd tegen WV-HEDW op het programma. De aftrap is om 15.00 uur en via deze weg nodigen wij u uit om in grote getalen onze jongens aan te komen moedigen. Ze kunnen uw steun goed gebruiken want WV-HEDW is een degradant uit de 1e klasse en wordt gezien als een van de kanshebbers op het kampioenschap. De prognose voor de winst van de kenners voor deze wedstrijd is: EVC 5% – WV-HEDW 88%.

 

Van onze meegereisde verslaggevers Pelé / Van Teeffelen

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …