Winterstop

Afgelopen zaterdag werden de laatste competitie- en bekerwedstrijden gespeeld van 2018. Zaterdagnacht kwam Koning Winter heel even om de hoek kijken, waarna de KNVB op zondag overging tot een algehele afgelasting. Het is nu winterstop, een mooi moment om naar de prestaties van de teams te kijken. Overigens worden er na de winterstop nog enkele inhaalwedstrijden gespeeld.

Ons vlaggenschip EVC 1 doet het in de 3e klasse uitstekend. De laatste 3 competitiewedstrijden werden gewonnen en EVC staat nu achter de koplopers op een mooie 5e plaats. EVC 2 staat in de 2e klasse op een 11e plaats, onderin de grote middenmoot. Daar had gezien het spel zeker meer ingezeten. Het ontbreekt hier nog wat aan ervaring bij dit hele jonge team, maar een plaats in het ‘linkerrijtje’ moet zeker mogelijk zijn. Bij de overige seniorenteams doet de Zaterdag 3 het zoals verwacht prima. In de res. 3e klasse staan zij op een 2e plaats. De voormalige ‘vrienden van de Zondag 3 min 1’, zijn dit seizoen overgestapt naar het Veteranenvoetbal 35+ op een heel veld. Zij speelden een halve competitie en werden daarin kampioen. Na de winterstop volgt herindeling.

Bij de jeugd hebben we 2 teams in de 1e klasse A-Categorie, JO15-1 en JO17-1. De nummers 1 en 2 van de najaarscompetitie komen na de winterstop in de promotiepoule uit. JO15-1 eindigde achter kampioen SDOB op een 2e plaats en is dus geplaatst voor die poule. JO17-1 moest zaterdag jl. met 5 doelpunten verschil winnen van ZOB om ook zeker te zijn van plaatsing. Helaas werd een 2-0 voorsprong bij rust in de 2e helft uit handen gegeven. EVC eindigt nu op een 3e plaats, maar zit wel bij de 4 beste nummers 3 van alle 1e klassen en komt na de winterstop toch in de promotiepoule uit.

Bij de andere EVC-teams waren er helaas geen kampioenen te noteren. Sommige teams draaien goed mee, andere hebben het wat moeilijker. Op basis van de eindstanden van de najaarscompetitie deelt de KNVB de voorjaarscompetitie in en dan zou ieder team op zijn niveau moeten spelen. Op 13 januari worden de indelingen bekend gemaakt, waarna op 26 januari de voorjaarscompetitie start. Dan is er ook nog het bekervoetbal. Enkele EVC-teams eindigden in hun bekerpoule bovenaan, maar verloren hun eerste knock-out wedstrijd. Dat geldt niet voor JO12-1. Zij wonnen hun poule en versloegen zaterdag jl. Hoofddorp. Na de winterstop gaat het team dus verder in het bekervoetbal. Klik hieronder voor alle standen.