11-6, finale nacompetitie: WSV’30 B1 – EVC B1 5-2 (2-1)

Het is EVC B1 niet gelukt om de finale van de nacompetitie te winnen. Op het veld van Purmersteijn in Purmerend (dank voor het beschikbaar stellen) was WSV’30 met 5-2 te sterk. De overwinning van de ploeg uit Wormer was uiteindelijk verdiend. In de eerste helft waren beide ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd. WSV voetbalde wat beter en kwam na een kwartier op een 1-0 voorsprong. Op een pegel door het midden moest doelman Mike van Wees het antwoord schuldig blijven. Daarna kreeg EVC toch twee hele goede kansen. Aaron Lacunes ging alleen op de doelman af, maar mikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. De volgende kans was voor Daniël Kemper. Hij speelde eerst een verdediger uit, maar was inmiddels net teveel naar de zijkant van het doel uitgeweken om nog lekker uit te kunnen halen. Over het vlagsignaal van de neutrale grensrechter bij de gelijkmaker van Eric Tol was bij de Edamse supporters (in ruime mate aanwezig, erg leuk) de nodige twijfel. Het venijn van de eerste helft zat tussen de 40e en 45e minuut. Het enige foutje van de scheidsrechter die was vergeten dat B-junioren 40 minuten spelen. Eerst maakte WSV’30 de 2-0 en even later ging de bal op de stip toen Daniël Kemper werd neergelegd. Eric Tol voltrok het vonnis en met 2-1 gingen we aan de thee.

EVC kwam de tweede helft goed uit de kleedkamer. WSV werd teruggedrongen en de voorwaartsen werden nu wel in stelling gebracht. We kregen direct een goede kans toen Azeddine Sout over de achterlijn soleerde en de bal terug legde, waar helaas geen EVC-ers stonden om af te drukken. 10 minuten later ging de wedstrijd op slot. WSV’30 nam een korte hoekschop die uiteindelijk bij een speler kwam die van 20 meter uithaalde. Als een raket verdween de bal in de kruising. Wereldgoal en 3-1. Het geloof was bij EVC direct verdwenen en de fut ook. WSV controleerde de wedstrijd en EVC kwam er eigenlijk niet aan. Tot 8 minuten voor tijd bij een uitval Aaron Lacunes de bal op de vrijstaande Daniël speelde die de 3-2 wist binnen te schuiven. Zo het dan toch nog kunnen? Nee, want een volgende hoekschop werd door WSV binnen gekopt (4-2). De 5-2 in de laatste minuut (ook weer een prachtige goal) was alleen voor de statistieken. We feliciteren onze sportieve tegenstander uit Wormer en wensen hen komend seizoen veel succes in de hoofdklasse. In de 2 oefenwedstrijden van dit seizoen was EVC wellicht iets beter, maar vandaag waren jullie duidelijk de beste en de terechte winnaar van deze finale. Woensdag krijgt EVC in de de 33e (!) wedstrijd van dit seizoen nog een herkansing tegen FC Almere, een wedstrijd die ook op neutraal terrein gespeeld gaat worden. Een wedstrijd waar wellicht niet iedereen meer op zit te wachten, maar we gaan onze sportieve plicht gewoon vervullen. Alvast heel veel succes!