25-9: Beemster 3 – EVC Zondag 2 0-1 (0-1)

Twee wedstrijden in vier dagen zijn aan de ‘fitte’ selectie van de vrienden van de ‘Zondag 3 min 1’ wel besteed. Op donderdagavond (gevalletje uitstel vanwege Dam tot Dam) werd het tegen het rommelelftal van Herucles Zaandam 8 nog 5-5. 0-1 achter, 2-1 voor, 2-5 achter, uitslag 5-5, maar 9-7 had ook gekund. Hercules was uitermate sportief, maar de kleding leek zo weggehaald uit de Primark. Het was in ieder geval niet het paars van Hercules Zaandam. Het leek ook een nieuw team, want men deed eerst onderling een voorstelrondje. Paar hele goede voetballers en een paar hele matige. En een rechtsback die waarschijnlijk een broodje kanarie had gegeten, want hij kon niet praten maar wel fluiten als hij de bal wilde hebben. Met het gelijke spel kon verder iedereen leven.

Vandaag naar Beemster voor het treffen tegen Beemster 3. En dan voetballen sommige van ons al ruim 40 jaar, maar dan heb je toch nog nooit tegen Beemster gespeeld. We stonden op het kunstgras, maar bij Beemster lopen een aantal kenners rond die bij het aanschouwen van Rein van der Meer, Hans Uijlenhoed, Jeffrey Kemper en Eelco & Erwin Rossenaar direct zagen dat ze met een uitermate ingespeeld zaalvoetbalteam te maken hadden. Dus werd de wedstrijd snel verzet naar het gortdroge B-veld (gras). Vervolgens bleek de iets jongere broer van Ome Steef vandaag de fluit te hanteren. Hij kwam uit Enschede (“dat is een eind rijden om te fluiten scheids”, “nee ik woon hier”…..), had dus geen humor en weinig loopvermogen. En als je dan twee voetballende ploegen hebt die graag willen winnen, dan kan het zomaar een lastige wedstrijd worden. Uiteindelijk bleek EVC (veel) beter, ondanks het gemis van een aantal vaste spelers. Gelukkig was Paul ‘hups’ Buurs weer terug, nadat hij afgelopen week de economie van Macedonië nog een flinke boost had gegeven. EVC had Beemster nog voor de rust op een onoverbrugbare achterstand moeten zetten, maar er werd een heel riedeltje kansen gemist. Op één na dan en zo was de stand na 45 minuten 0-1. In de tweede helft ging EVC vrolijk verder met het missen van kansen en begon Beemster nog in een gelijk spel te geloven. Gelukkig was doelman Roy Kunst vandaag in hele goede doen en hield hij met prima keeperswerk de ‘0’. Roy dus Man of the Match, samen met Rein van der Meer die inmiddels de 60 nadert, maar nog steeds een uitermate betrouwbare voorstopper is. Hoewel de 90 minuten al ruim verstreken waren leek scheidsrechter pas af te willen fluiten als de 1-1 op het scorebord stond. Gelukkig kwam het niet zover, eindstand 0-1. Volgende week vrij, zodat de pijntjes bij de jeugd kunnen herstellen.