2014-11-29_EVC MC1-IJburg MC2

Een wedstrijd in de kou. Tegen een pittige ploeg, IJburg mc2, die we met 12 fitte voetbalsters en een half dooie, Daphne, moesten bestrijden.
Het begin was voor EVC, dat met aanvallende intenties begon, en na 1 mislukte korte corner tussen Annicka en Iris, de tweede goed uitvoerde. Waarbij Annicka de corner nam en Iris inspeelde, deze bracht de bal gevaarlijk in de 16, maar de aanval werd afgeslagen, evenwel zodanig dat de bal weer voor Iris’ voeten rolde en haar op het idee bracht maar ‘ns hoog op het doel te mikken. Het betekende nummer 80 van het seizoen en haar eerste terwijl de wedstrijd koud begonnen was.
Om te onderschrijven dat ik soms waardeloos oplet, kan ik de goal van Sam maar gedeeltelijk beschrijven, ik herinner mij een hard schot op de handen van de keeper. Blijkbaar waren deze nog bevroren want de bal belandde toch in het net.
IJburg maakte via hun slimme spits belangrijke tegenaanvallen waaruit een keer werd gescoord en een andere keer de paal geraakt. Het ging niet helemaal meer van een lije dakje, waardoor het voor ons doel onbedoeld warm werd. Alsof ze wist dat haar wissel aanstaande was, scoorde Annemijn de zeer belangrijke 3-1. Met deze stand en af en toe billen knijpen achterin mochten we rusten.
De tweede helft, werd Daphne zo bleek dat ze onzichtbaar als een geest op het veld ronddoolde. De voor de tweede helft door Bart Smit vrijgelaten Kim Bakker kon hierdoor Invallen, en Daphne lekker onder de warme douche. En Kim had er zin in. Vaak weggestuurd door passjes van Femke en Nina werd ze al redelijk gevaarlijk. En zou later alleen op de keeper aflopen en netjes de uit haar goal komende keeper passeren in de enorme ruimte die zij aan de rechter kant van het doel bood.
De laatste goal deze middag was voor Nina, vrouwtje passeren, de uitkomende keeper dreef haar ver naar de zijkant, maar schoot toch. Jammer zeiden wij nog aan de zijlijn, omdat het leek alsof de bal achter het doel belandde, maar het bollen van het net deed en het juichen van de meiden deed ons beseffen dat er toch gescoord was.

Een blik op de stand leert dat HBOK uit in Volendam heeft gewonnen. Dus we staan nog steeds tweede. 1 punt boven Purmerland, de tegenstander van volgende week.