45 plussers op hun hoogtepunt, geslaagd EVC 45+ toernooi in stadion FC Volendam.

Zondag 7 juni was het voor veel 45+ Veteranen dan eindelijk zo ver. Ze mochten in een echt stadion voetballen. Er wordt al een paar jaar op zondagmorgen gevoetbald op half veld tegen een tegenstander die er hetzelfde over denkt. Gezellig een sportief wedstrijdje voetballen, om vervolgens in de kantine tijdens de derde helft te bepalen wie de winnaar is. Afgelopen zondag werd er in het FC Volendam stadion een heus toernooi gespeeld, georganiseerd door Dorus Luyckx en Hans Uijlenhoed van de EVC-Veteranen.

Vorige week speelde FC Volendam nog op dezelfde tijd voor een plek in de eredivisie, nu mochten de 45+ Veteranen laten zien waar toe ze in staat waren. Van de reguliere competitie waren 6 teams aanwezig; EVC 1, De Rijp, Monnickendam, JOS/Watergraafsmeer, SDOB 1 en SDOB 2. Andere teams vandaag waren WV-HEDW en EVC 2 dat bestond uit de 45+ spelers van de “vrienden van de Zondag 3 min 1”, aangevuld met doelman Rolph Meijer.

De 8 teams waren verdeeld over 2 poules. In poule 1 was SDOB 1 (fam. Kaars) de grote favoriet, maar zij liepen in de eerste wedstrijd tegen EVC 1 tegen een onverwachte nederlaag. EVC 1 steeg dit toernooi boven zichzelf uit, want met 3 overwinningen werden zij poulewinnaar.

In poule 2 leek EVC 2 aanvankelijk wat moeite te hebben met het 7 tegen 7, maar uiteindelijk werden alle poulewedstrijden wel gewonnen. Dat leverde een finale EVC 1 tegen EVC 2 op. De spelers van EVC 2 hadden alle gratis tips voor het 7 tegen 7 voetbal goed in hun oren geknoopt en met 4-0 werd EVC 1 aan de kant geschoven. Zo werd EVC 2 eerste en alle andere teams werden tweede, zoals De Rijp het zo mooi schreef. Als eerste prijs mag het hele team van EVC 2 volgend seizoen naar een wedstrijd van FC Volendam gaan kijken.

Maar winnen of verliezen daar ging het vandaag helemaal niet om. Lekker voetballen zonder gezeur, even een wedstrijdje fluiten als vaste scheidsrechters Peter Veerman, Jack Berkhout en George Geugjes hun rust namen en na afloop met de spelers van alle 8 de teams gezamenlijk wat drinken. De derde helft duurde dank ook lang in het FC Volendam stadion. Dit toernooi is zeker voor herhaling vatbaar. Dank aan Hans en Dorus, met hulp van Wil Spanjer, voor het organiseren!

Erwin Rossenaar (met dank aan verslag Bert Rijnbout, SV De Rijp).

EVC 1 behaalde de 2e plaats.
EVC 2
Winnaar EVC 2.

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …