Alle competitie- en bekerindelingen zijn bekend, EVC 1 start competitie thuis tegen Monnickendam.

De KNVB heeft afgelopen week de competitie- en bekerindeling van alle EVC-teams bekend gemaakt. Duidelijk is dat EVC niet meer gebonden is aan de regio Waterland/Zaanstreek. Teams worden nu ook ingedeeld bij verenigingen uit de regio Alkmaar, West-Friesland en Amsterdam. De C1 is gepromoveerd naar de 1e klasse en verzoeken om B1 en D1 ook in de 1e klasse in te delen werden door de KNVB gehonoreerd. De C1 en B1 worden zo Categorie A, de D1 in de 1e klasse is Categorie B. De E1 gaat komend seizoen 9 tegen 9 spelen in de hoofdklasse. Wedstrijden worden op een heel veld met aangepaste afmetingen gespeeld en de doelen staan op de lijn van het strafschopgebied. Bij het meisjesvoetbal zijn we door de komst van de ME1 in bijna alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigt. Alleen een MF-team ontbreek nog.

De seniorenteams, de A1, A2, B1 en C1 spelen een hele competitie. De E1 speelt drie halve competities en na iedere competitie worden de poules opnieuw ingedeeld. Alle andere teams spelen een najaars- en voorjaarscompetitie. De indelingen zijn zichtbaar via voetbal.nl, maar omdat niet iedereen zich daar heeft aangemeld staan ze in onderstaande documenten.

Competitie 2015-2016

Beker 2015-2016

In de B-Categorie is alleen het bekerprogramma bekend. De wedstrijden staan op op de site en ook de teampagina’s zijn bijgewerkt. Het competitieprogramma volgt nog, start is het weekeinde van 12/13 september. In de A-Categorie is het beker- en competitieprogramma bekend. EVC 1 zit in een mooie bekerpoule met SVW’27 (zondag 2e klasse), Vitesse’22 (zondag 3e klasse) en PSZ (zaterdag 3e klasse). Op zaterdag 22 augustus speelt EVC thuis tegen SVW’27 om 17.00 uur, woensdag 26 augustus is de uitwedstrijd bij PSZ (19.30 uur) en zaterdag 29 augustus volgt dan de wedstrijd tegen Vitesse’22 (wederom om 17.00 uur). Alleen de poulewinnaar bekert verder.

De eerste competitiewedstrijd van EVC 1 op zaterdag 5 september is direct een kraker; thuis de derby tegen Monnickendam. EVC 2 komt door de promotie dit seizoen uit in de reserve 1e klasse. Ook zij beginnen op 5 september met een thuiswedstrijd tegen Monnickendam. Voor de beker is EVC 2 ingedeeld bij Zwaluwen’30 2 (hoofdklasse), ZOB 2 en DVVA 2 (beide 1e klasse). De B1 en C1 starten de competitie op 5 september ook met een thuiswedstrijd. Tegenstanders zijn Jong Holland B1 en Zwanenburg C1.

Erwin Rossenaar
Wedstrijdsecretaris

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …