AMVJ – EVC

Afgelopen zaterdag speelde EVC de lastige uitwedstrijd tegen AMVJ. Een tegenstander die al jaren bovenin mee draait in de 2e klasse. Door omstandigheden heb ik de eerste helft gemist. De ruststand was 1-1. EVC was op voorsprong gekomen door een goal van Jeffrey Schilder die vanaf de linkerkant begon en met een actie naar binnen kwam en in de verre hoek inschoot. AMVJ kwam terug door een goed ingeschoten vrije trap.

In de tweede helft werd het spelbeeld snel duidelijk. AMVJ had het balbezit en speelde goed positiespel. Zo stond er flink wat druk op de achterhoede van EVC en zag het er dreigend uit. Toch wist EVC door de rappe voorhoede spelers er soms super gevaarlijk uit te komen. Door de druk op de goal bij EVC, maar niet met 100% kansen, kreeg AMVJ veel corners en vrije trappen. In de 60ste minuut werd één van die standaard momenten goed in gekopt. Vanaf de linkerkant van het veld werd een vrije trap in gedraaid en zoon 8 meter van de goal werd de bal hard binnen gekopt. Vanaf de dug-out was het niet te zien, maar onze grensrechter vlagde al voor de dat de bal zat voor buitenspel. Zoals al vaker werd hier niet naar geluisterd. Erg frustrerend aangezien er andersom vaak erg makkelijk gefloten word. Het publiek (AMVJ en EVC) dat op 1 lijn stond sprak inderdaad van een grens geval. Toch wist EVC snel terug te komen. Een goed opgezette counter werd afgemaakt door Jeffrey Veerman. Jeffrey Schilder werd de diepte ingestuurd en die bleef rustig wachten tot er een afspeel mogelijkheid was. Dit bleek uiteindelijk de andere Jeffrey te zijn die op de 16 kwam inlopen. Met zijn binnenkant plaatste Jeffrey Veerman de bal snoeihard in de verre hoek. Ondanks deze treffers veranderde het spelbeeld niet. AMVJ bleef druk uitoefenen op onze goal. Wederom waren het geen 100% kansen, maar er waren zeker een aantal (goede) mogelijkheden. Bij EVC waren er minder kansen maar wel grotere kansen. Vooral doordat de voorhoede spelers vaak te sociaal wouden zijn, ging EVC niet helemaal goed om met de kansen. Zo werd de bal af en toe breed gelegd terwijl dit niet kon. EVC had bij een volley van Jeffrey Veerman even pech. Na een corner volleerde Jeffrey de bal prachtig met links richting de eerste paal. Via de keeper en een speler bleef de bal helaas op de lijn liggen. Hierna had AMVJ de twee beste kansen in de tweede helft. Eerst speelde de spits van AMVJ Niek van Diepen uit maar vergat goed uit te halen in kansrijke positie. Door zijn slappe inzet kon Niek nog tussen de bal komen. Even later was het een andere speler van AMVJ die aan de zijkant van de 16 vrij kwam voor Barry. Barry zat zo kort op deze speler dat de speler alleen nog Barry kon raken. Helaas voor Barry kwam de bal wel in zijn gezicht maar dit leverde uit eindelijk wel een punt op. Het hadden nog meer punten kunnen zijn toen er weer een counter werd opgezet. Jeffrey Veerman verlengde een diepte bal, waardoor Bilal richting de keeper kon. De keeper dacht alleen de bal te hebben maar vergiste zich in de snelheid van Bilal. Die omspeelde de keeper en kwam richting de linkerkant punt 16 uit. In plaats van schieten met zijn goede linkerbeen besloot Bilal de bal aan te nemen en naar binnen te gaan. Er was een speler op de doellijn gaan staan en ondanks zijn goede wedstrijd schoot Bilal precies tegen deze speler op.

Al met was een gelijkspel terecht. AMVJ had het betere veldspel maar EVC had zeker goede kansen. Met een beetje geluk hadden we ook nog 3 punten meegenomen. Al met al kan EVC terug kijken op een goede wedstrijd. Al we zo blijven spelen komen de punten vanzelf. Laten we hopen dat bij de derby tegen ZOB zaterdag we de punten in eigen huis houden.

PS: Over het algemeen schrijf ik de verslagen op maandag, dan kan je ze op de site verwachten. Wel doe ik al veel dingen omtrent het voetbal bij EVC dat de verslagen er nog is extra op komen. Mocht er iemand zijn die dit wilt overnemen: GRAAG! Als diegene dan een paar keer niet kan, kan ik altijd nog het verslag schrijven.

dank je wel!

Met vriendelijke groet,

Giel Oudejans

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …