B2 wint met 6-0 van Zwaluwen ’30 B1

EVC B2 – Zwaluwen ’30 HCSV: 6-0

In de helft werd er hevig gezondigd tegen drie voetbalgeboden:
1 Gij zult niet door het midden uitverdedigen.
2 Gij zult niet te lang met de bal lopen.
3 Gij zult niet diep spelen waar breed spelen beter is.
Voor Zwaluwen was het makkelijk verdedigen: gewoon met zijn allen in de doelmond en hopen op een counter. EVC hield het spel immers niet breed en te veel jongen liepen met de bal naar voren. Er werd niet of nauwelijks opengedraaid naar de kant van het veld waar de ruimte lag. Nu is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je zoals ik langs de kant zit. Op het veld moet je soms in een split second beslissen en je benen proberen heel te houden. De beste stuurlui staan aan wal, zullen we maar zeggen. Gelukkig werd het niet al te beste spel door een aantal spelers in de rust ook opgemerkt en was iedereen het wel eens met de oplossing: opendraaien, vrágen om de bal, willen winnen. Overigens stond het met rust 1-0 door een mooie stift met zijn verkeerde been van Max.
De tweede helft liet de B2 zien zoals het elftal in goede vorm is: de bal ging rond, er werd goed gecombineerd (met Sam als verbindende schakel) de zijkanten werden benut, er werd goed ingespeeld en keeper Sjors kwam steeds zijn doel uit om doorschietende ballen te onderscheppen en hervatte het spel ook snel (de keeper als twaalfde speler, zo hoort het). Niet te vergeten: onze achterhoede, met Philip en Emiel in het centrum, maar ook met Steijn, Alvar en Timon als backs, maakte geen enkele fout. Als Timon nog wat meer lef toont, is hij verdediger en aanvaller tegelijk.
Linksbuiten Noah speelde de bal mooi langs de keeper, maar die bal rolde tergend langzaam in het doel. Gaf Marc het laatste tikje? Ik meen van wel. Met 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Marc legde na een mooie passeerbeweging op rechts keurig af op Max, die niet aarzelde en uithaalde: 3-0. Een fraaie kopbal van Max, ik meen uit een voorzet van Timon, kwam op de lat. Timon had vervolgens een assist op Max: 4-0. Noah legde nog een keer mooi op Max af: 5-0. Een mooie passeerbeweging van Max betekende de 6-0. Met vijf goals was Max man of the match. Nu nog wat meer trainen, Max, dan heb je kans dat je wekelijks scherp bent.
Volgende week vrij en dan de topper tegen Reiger Boys. Dan is Jan er ook weer bij.

Dick

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …