Bekeravontuur EVC 1 tot nu toe

Op Zaterdag 22 augustus begon voor EVC 1 het bekertoernooi. Helaas ben ik nog niet in de gelegenheid gekomen om iets te schrijven hierover, vandaar nu een stukje van de tot nu toe twee gespeelde bekerwedstrijden. Te starten met de wedstrijd tegen SVW ’27. Op papier zou dit de sterkste tegenstander zijn, aangezien ze het hoogste spelen van onze tegenstanders.

De wedstrijd begon om 17:00 op ons eigen sportpark. Het is niet de allerbeste tijd om te voetballen. Je bent zo de hele dag aan het wachten op de wedstrijd. Gelukje was wel dat het prachtig weer was en het ’s avonds iets afgekoeld was. Bij EVC miste er door werk, vakantie en schorsingen een aantal spelers. Toch stond er als je naar de opstelling kijkt een EVC 1 waardig elftal. Dit was ook gelijk te zien in het veld. De eerste vijf minuten was dan wat aftasten van beide kanten, maar daarna was EVC duidelijk de bovenliggende partij. De eerste grote kans was voor Jeffrey Veerman. Jeffrey heeft een soort specialiteit in het veroveren van twijfelballen voor de verdediging. Ballen die verdedigers nog een keer laten stuiteren zijn vrijwel altijd een prooi voor Jeffrey. Helaas had Jeffrey door deze verovering zoveel tijd, dat hij bij het afrondde zelf ook twijfelde en net naast schoot. Daarna had SVW ’27 twee mogelijkheden, waarvan de eerste een mooie aanval was. SWV ’27 die over de nodige zaalvoetballers beschikt, sneed met een scherpe pass en super aanname door de verdediging heen. Barry lette goed op en zat kort op de bal en wist zo de poging te redden. De tweede kans ging er helaas wel in. Hierop volgde gelijk een drinkpauze en vroegen de spelers zich af hoe het kon dat we achter stonden. Er waren genoeg mogelijkheden waar niet goed mee om werd gegaan. Deze drinkpauze deed EVC goed. Kort daarna werd Jeffrey nogmaals diep gestuurd via de kluts. Hoewel Jeffrey op z’n links uitkwam, bleef hij rustig. Hij kapte z’n tegenstander simpel uit en schoof met rechts de bal in het zijnetje van de goal. Enkele minuten later veroverde Shevan de bal, speelde een tegenstander uit en leidde met een schitterde opening een snelle counter in. Jeffrey Veerman nam de bal goed mee en legde klaar voor Bilal die de bal binnenschoot. Zo stond het vrij snel na de drinkpauze 2-1. Wat en toen gebeurde kon in een scrimmage, kon er van de kant niet goed gezien worden. We zagen een rode kaart en zelfs spelers op het veld wisten in de eerste seconde niet voor wie. Gelukkig voor EVC was die voor de aanvoerder van SWV ’27 die een lichte natrap beweging zou hebben gemaakt. EVC liet zich niet van de wijs brengen en bleef kansen creëren. Toch was de 3-1 die viel niet echt een kans, maar wel een schitterend doelpunt. Een ingestudeerde corner van Bryan en Shevan zorgde voor deze goal. Vanaf de rechterkant legde Bryan de bal op Shevan die vlakbij de punt 16 de bal in één keer met zijn rechterbinnenkant over de doelman in de verre kruising krulde. Het was een heerlijke rust voor EVC.

In de tweede helft ging EVC gelijk verder. De verdediging van SVW ’27 zag er niet heel zeker uit en met de druk die EVC uitoefende werden er fouten gemaakt. Shevan was weer diegene die de bal onderschepte en stuurde gelijk Jeffrey Veerman weg, die zijn tweede van de middag inschoot. Enige negatieve puntje van de middag kwam van Bilal. Hij speelde erg goed, dat was het niet. Maar een domme gele kaart in de eerste helft zorgde in de tweede helft ervoor dat hij van het veld mocht. Na een mooie solo kwam de bal iets te ver voor hem en in zijn gretigheid zette hij een sliding in. Zeker op de bal, maar de scheidsrechter gaf toch een gele kaart. In mijn ogen niet terecht, al was de actie niet slim. Hopelijk een wijze les. Ondertussen was Jeffrey Schilder in de ploeg gekomen. Beide Jeffreys staan bekent om hun snelheid en dat lieten ze ook zien. Hoewel een aantal aanvallen niet goed werden uitgespeeld waren ze met zijn tweeën erg gevaarlijk. Vooral Bryan stuurde de jongens veel weg nadat de andere middenvelders Robin en Martin van Driel de bal vaak veroverde. Zo werd het nog 5-1 door Jeffrey Schilder en maakte bij de 6-1 Jeffrey Veerman zijn hattrick. Voor EVC een heerlijk middag tegen een goede tegenstander. Een middag waar spelers, staf en publiek van genoten heeft en dat zonder dat er een aantal basisspelers van vorig jaar er bij waren. Met een gezonde concurrentie strijd en een goede sfeer moet er een leuk seizoen inzitten. Al word het niveau van deze wedstrijd elke week gevraagd en zal dat niet altijd even makkelijk zijn.

Barry, Georgie (75 min Ard), Niek (70 min Dennis de Wit), Thom, Samir, Robin, Martin, Bryan, Shevan (55 min Jeffrey Schilder), Jeffrey Veerman, Bilal.

Dat het niet even makkelijk is je elke wedstrijd goed op te laten werd duidelijk in de wedstrijd tegen PSZ. Een doordeweekse wedstrijd op een dag wat geen trainingsdag is, is geen succes. Iedereen moest haasten om op tijd bij de poort te staan. Zo vertrokken we om 18:15 richting Zaandam. Bij aankomst bleek de club geen verlichting te hebben en wisten de spelers dat PSZ gepromoveerd is naar de zaterdag 3e klasse. Daarom zouden we dit klusje wel eventjes klaren en snel naar huis gaan met het aankomende weer. Hoewel Peter-Jan na 1 minuut gelijk alleen richting de keeper ging, valt er voor de rest niet veel te zeggen. Het was heel matig, terwijl het veld goed voetbal zeker toe liet. Gelukkig scoorde Leon gelijk na rust op aangeven van Jeffrey Veerman, want in de 48e minuut werd er door het noodweer afgefloten. PSZ had in de eerste wedstrijd van Vitesse ’22 met 9-2 verloren en gelooft het daarom gelukkig wel. Beide ploegen spraken af dat dit wel de eindstand mocht zijn. Niemand wordt er blij van als er nog een helft moet worden gespeeld binnenkort. Donderdagochtend werd daarom de KNVB gebeld en die stemde gelukkig in. Zo kan EVC zaterdag tegen Vitesse ’22 de poulefase winnen en doorgaan in het bekertoernooi. Er wordt soms nog wel is lacherig over gedaan, maar vorig jaar verloor EVC in de laatste minuut van Zaanlandia die door een plek in de kwartfinale dit jaar mee doet aan de echte KNVB beker. Mannen succes en ga daarna lekker met z’n allen de kermis op.

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …