Wat doet het bestuur met betrekking tot de onrust rondom kunstgrasvelden?

Naar aanleiding van de uitzending van Zembla van afgelopen woensdag is landelijk veel onrust ontstaan. Er zijn clubs die geheel of gedeeltelijk gestopt zijn met het spelen op kunstgrasvelden. Ook EVC krijgt vragen van diverse ouders. Wij kunnen ons de ongerustheid van de ouders goed voorstellen.

Het bestuur houdt de berichtgeving dan ook nauwlettend in het oog. Zowel de KNVB als het RIVM geven aan dat er voorlopig gewoon doorgespeeld kan worden op het kunstgras. Zij initiëren aanvullend onderzoek. Meer informatie daarover vindt u onder andere op de site van het RIVM. Bij EVC zijn wij van mening dat het verantwoord is om de uitkomsten van dat onderzoek af te wachten. Wij zijn namelijk niet voldoende onderlegd om te beoordelen welke onderzoeker gelijk heeft, indien onderzoeksresultaten elkaar tegenspreken. We moeten er vanuit kunnen gaan dat de landelijke instanties ingrijpen op het moment dat het onverantwoord zou zijn om te spelen op het kunstgrasveld.
Daarnaast is het kunstgrasveld van EVC eigendom van de gemeente. Zij zijn voor onze club dus ook gesprekspartner in deze. Wij hebben hen verzocht om met ons en met de andere verenigingen binnen de gemeente in overleg te treden.

Het RIVM geeft in aanvulling het advies om niet met de korrels te spelen en te douchen na de training of de wedstrijd. Wij kunnen ons voorstellen dat dat voor ouders een geruststellende actie is om te ondernemen.

Het bestuur van EVC

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …