EDO – EVC

EVC zit niet in de allerbeste fase en dan moeten we ook nog is tegen EDO. De laatste weken heb ik me vaak uitgelaten over de mentaliteit. Daar was afgelopen zaterdag niets over te klagen. Ook al speelde wij niet goed, zag je wel dat iedereen er voor ging. EDO zelf speelde gelukkig ook erg matig. In de 12e minuut kwam EVC wel op een 1-0 achterstand. EDO kwam er af en toe dreigend uit en het eerste schot op doel belandde gelijk stijf de kruising in. Van het krachtsverschil in Edam was dit keer weinig te merken. EVC had in de eerste helft wel wat mogelijkheden EDO pijn te doen, maar speelde het vaak slordig uit.
In de tweede helft bleef het niveau van de wedstrijd ondermaats. Pech voor EVC toen Bryan en Niek geblesseerd af moesten haken. Bryan zat toch niet lekker in de wedstijd en dat leek goed op gevangen te kunnen worden door Mark Uijlenhoed. Niek had het misschien wat lastig tegen de grote spits van EDO, maar speelde een verdienstelijke wedstrijd. Het was dan ook even schrikken dat hij er uit moest. Toch bleek dat achteraf helemaal niet erg te zijn. Bas Feenstra werd centraal achterin gezet en speelde de beste wedstrijd van zijn leven. Zo werd hij achteraf bekroond met de man of the match. Hier heb je alleen niets aan als je niet wint. Toen we steeds verder in de wedstrijd kwamen, probeerde EVC meer te drukken. EDO speelde niet op eigen niveau en zo was er wat te halen. Eindelijk zat het geluk toen ook een beetje mee toen Robin van afstand op doel schoot. De bal werd aangeraakt en vloog zo in de hoek. In de resterende minuten bleef EVC drukken en kreeg het wederom mogelijkheden. In de allerlaatste minuut kreeg EVC aan de rechterkant van het veld een vrije trap. Edwin coachte Leon dat hij vanaf achteruit moest komen en dit bleek een goede zet. De bal van Jeffrey kwam bij het hoofd van Leon die de bal goed wist in te koppen. De ontlading was groot maar toch was er even schrik toen de grensrechter (voor de 10e keer) zijn vlag om hoog gooide. De scheidsrechter trapte er niet in en zo won EVC iets wat fortuinlijk bij EDO.
De sfeer in de kleedkamer was uiteraard uitstekend. Ondanks dat de veilige plekken moeilijk zijn, voelt de boost die we door deze overwinning kregen goed. Ook als we de veilige plekken niet halen zullen we er alles aan doen om tijdens de promotie/degradatie wedstrijden in deze 2e klasse te blijven. Aankomende week zijn we vrij. 23 april spelen we thuis de derby tegen Marken. Wij hopen dat er veel toeschouwers komen om ons aan te moedigen.

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …