EVC – BOL

Afgelopen zaterdag heeft EVC de wedstrijd gespeeld tegen oude bekende BOL. Hoewel er bij BOL nog veel bekende gezichten waren, was het nog steeds een jong team. Toch wisten we dat het positiespel bij BOL er goed in zat.

Dit bleek ook gelijk in de wedstrijd. Op het middenveld kwamen we er eigenlijk niet aan te pas. Op de momenten dat we druk op de bal wouden geven, werden we simpel uitgetikt. De kwaliteit van BOL lag dan ook echt op het middenveld. Hoe goed ze daar de bal in de ploeg hielden, werd elders op het veld niet gedaan. BOL kon niet echt toch uitgespeelde kansen komen. Eén keer werd een schot geblokt en viel die zo voor de voeten van de spits van BOL. Barry zat er erg kort op en kon zo uitstekend redden. Bij EVC zijn we de laatste weken erg gevaarlijk voorin. Hoewel we niet veel balbezit hadden, kwamen we er wel weer gevaarlijk uit. Zo was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Jeffrey Veerman, die een lange bal van Martin van Driel goed aan nam. 1 op 1 met de keeper miste Jeffrey helaas. Deze aanval was een voorbode van een zeer goed half uur van EVC. Van een kwartier voor rust tot een kwartier na rust was elke tegen aanval bijna gevaarlijk. Zo glipte de buitenspelers vaak langs hun directe tegenstander en werd vaak Jeffrey Veerman gevonden. Kans op kans volgende en de man van de wedstrijd werd helaas de keeper van BOL. Elke kans wist de keeper om zeep te helpen. Of de ballen nou hard werden ingeschoten of geplaatst in de hoek, hij wou er gewoon niet in. BOL had nog twee afstandschoten maar die wist Barry goed te pareren.

De kansen zijn te veel om op te noemen en de kater werd in de 2e helft des te groter. Zoals gezegd werd vooral in het kwartier na rust nog het één en ander gecreëerd tot dat BOL weer meer in de wedstrijd kwam. Als je hem zelf niet maakt, gaat hij er aan de andere kant in. Rond de 65e minuut was hiervoor de eerste waarschuwing. Een voorzet werd ver voorbij de 2e paal goed gevolleerd maar eindigde op de lat. Hierna gebeurde er aan beide kanten niet erg veel meer. Alleen de ingevallen Leon Spoorenberg schoot nog een keer net over de lat. Het mocht echt niet. Vlak voor tijd sloeg het noodlot toe. Een diepte bal op de spits werd door de spits zelf niet goed verwerkt, maar eindigde in een klutssituatie op de hand van Thom. EVC kreeg op 17 meter van de goal een vrije trap tegen. Bij BOL gingen een links en een rechtspoot staan en zo is het moeilijk in te schatten wie de bal neemt en waar de bal komt. De linkspoot zag zijn kans schoon en schoot de bal hard en straks met zijn binnenkant de hoek in. Barry die net als de keeper van BOL een goede wedstrijd speelde, was helaas kansloos. Zo werd het in de 88e minuut toch onterecht 1-0 voor BOL. Je zag aan alles dat EVC was verslagen. De koppies gingen hangen en een kans kwam er niet meer.

Het enige positieve wat we kunnen meenemen uit deze wedstrijd is dat we veel kansen creëren. Ook tegen de topteams uit deze competitie. BOL stijgt namelijk naar de 2e plek in deze competitie. BOL had balbezit en EVC de kansen. Daarom vind ik het een onterechte uitslag, maar de kansen moeten er uiteraard wel in. Laten we hopen dat onze voorhoede volgende week weer met scherp raak schiet. De kansen krijgen we altijd. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen AFC op het programma. Zij verloren in de laatste minuut van koploper DVVA.

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …