EVC-jeugd toch actief op stormachtige zaterdag!

Het was vanmorgen, zaterdag 10 januari 2015, een ochtend waarop Aeolus, de God van de Wind, kennelijk al zijn energie in één klap kwijt moest. Stormachtig, zo kunnen we deze januarizaterdag kort samenvatten. Toch was het druk op het EVC-complex. De oefenwedstrijden van de mixteams E3-F1 en die van D2-E1 werden weliswaar afgelast maar eigenlijk betrof dat slechts een verplaatsing naar een andersoortige activiteit in de trainingshal.

De Stoere Mannen van EVC C1 speelden wel een oefenwedstrijd: op het kunstgrasveld werden Aeolus en 3e-dvisionist Hellas Sport C1 getrotseerd en verslagen. De C1 versloeg de Zaandammers met 3-1. Uitstekend, Mannen!

Daarna werd het weer toch echt te onstuimig en moesten andere oefenwedstrijden helaas worden afgelast.

Voor de 18 spelers E3 en F1 werd vliegensvlug een toernooitje voor 4 teams in de trainingshal in elkaar gezet. Ruim 75 minuten lang vlogen de vonken er af: de spelertjes legden een ongedachte gedrevenheid aan de dag! Het was genieten!

Daarna volgde een uur lang een heel scherpe haltraining voor de Mannen van de D1.

Tenslotte volgde Deel Twee van de workshop Improviseren met Hoofdletter I: de in totaal 24 spelers (van de vrijwel complete D2 en E1, aangevuld met vier spelers van E2 en twee van E3) werden in een oogwenk ingedeeld in 5 teams die een toernooi voetbalden van ruim 1,5 uur. Het was puur genieten wat deze spelers de begeleiding en de ouders voorschotelden. Dik 90 minuten voetbalden de Mannen (in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar, dus met een aanzienlijk leeftijdsverschil) tegen elkaar maar zeker ook mét elkaar: met een tomeloze inzet, met prachtig voetbal en zonder één wanklank. Een scheidsrechter was volstrekt overbodig. Het was puur genieten: voor de spelers maar ook voor de begeleiding en de ouders! Mannen, een groot compliment, geweldig!

Voor de mini’s was geen ruimte in de hal gereserveerd: maar dat maakte onze benjamins niet uit. Zo’n 15 mini’s voetbalden gewoon buiten: in de luwte van de sporthal zetten zij hun beste beentje voort!

De storm kon de EVC-jeugd deze ochtend niet deren: zo’n 85 Roodgroenen kwamen toch in actie en maakten er met zijn allen een hartverwarmende ochtend van! Chapeau voor al deze Bikkels!

Een compliment tenslotte voor de begeleiders: ‘l éminence-grice van het trainersgilde Gerard Meekel en zijn geweldige assistenten (mini’s), Rob Bakker (D1), Nico van Dijk, Dick van Straaten en Ronald Knook (C1), Robert Heuser (D-E-F), Ton Kemper en Coen Uijt de Boogaard (kleedkamers en drinken), Anuschka Laarhoven (kantinecoördinatrice) en Margriet Miedema en Henk Lacunes (kantinebezetting namens de C1)! Allen: DANK!

 

Jan van de Nes

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …