EVC MC1 – IJburg MC2 7-3

Vandaag was een mooie dag met mooi voetbalweer. De dames van de MC1 hadden nieuwe tenues of pakkies haha, en werd daardoor de lang uitgestelde teamfoto gerealiseerd. Helaas zonde Jasmijn, want die was geblesseerd. Gezien de stand en de eerdere uitslagen van IJburg moet EVC hier van kunnen winnen. De wedstrijd ging in het begin gelijk op en werd er aan beide kanten, kansen gecreëerd. EVC liet goed voetbal zien door combinatiespel en mooie passes. Uit dat mooie combinatiespel kwam ook het eerste doelpunt welke door Famke goed werd benut. 1-0. EVC voelde dat er meer in zat, maar had pech met het benutten van de kansen. Fay bracht zichzelf en Esmee een paar keer goed in stelling en waar Fay voorlangs schoot, schoot Esmee een keer over en op de lat. De druk was er wel, maar nu nog de doelpunten. Deze was dan ook onvermijdelijk en werd een dieptepass van Henriette goed benut door Fay die met een mooi geplaatst schot de 2-0 aantekende. EVC bleef voetballen, maar de meiden van IJburg waren wat feller op de bal, wat dan ook in kansen om werd gezet door hen. Dit resulteerde in de 2-1. IJburg kreeg kracht en begon beter te voetballen. Dit veroorzaakte een paar spannende momenten voor het doel van EVC, maar Fenna wist ze goed te keren. Het was EVC die de wedstrijd naar de hand zette en wederom door mooi combinatiespel werd Fay weggestuurd em zette de bal goed voor. Esmee nam hem aan en schoot in de verre hoek. 3-1. In de rust de meiden gecomplimenteerd op het goede samenspel en inzet. De meiden waren wat geïntimideerd door de fysiek wat grotere meiden van IJburg en hun verbale variant die ze daaraan koppelde. Met de speech in het achterhoofd over wat feller op de bal zijn en dat een schouderduw ook mag, begonnen ze aan de tweede helft. De duels werden aangegaan, gewonnen en voelde EVC zich sterker worden. Mede door het wederom mooie en degelijke combinatiespel viel de 4-1 door Selena die vanaf rechts aar binnen trok en de bal in de korte hoek schoof. De meiden van EVC dachten dat ze er al waren, maar dat kwam even bedrogen uit, want de tegenstander kwam terug tot 4-2. EVC was weer wakker en pakte het goede voetbal op wat op het middenveld begon en eindigde in het 16 meter gebied van IJburg. Denise speelde zich vrij en gaf de bal aan Noah, die de 5-2 aantekende. Toch kon er niet worden voorkomen dat de tegenstander nog terug kwam tot 5-3. Met zo’n 10 minuten nog spelen gaf EVC nog een keer gas en zette Henriette met een prachtige solo en even zo mooi doelpunt de stand op 6-3. Het laatste doelpunt was van de dame die ook de eerste scoorde, Famke maakte een mooi meegegeven bal af door hem in de linkerhoek te schieten. Dames het was een mooie wedstrijd, met mooi en sterk voetbal. Een verdiende zege voor jullie.