EVC vlak voor tijd langs DEM.

EVC heeft in een goede wedstrijd DEM verslagen. In de slotminuut zorgde Leon Spoorenberg voor de 2-1 winst. EVC zette DEM vanaf de aftrap onder druk en onze tegenstander uit Beverwijk kwam direct goed weg toen een voorzet van Samir el Hijri via de keeper en de lat achter het doel verdween. Verrassend genoeg was het aan de andere kant daarna wel raak. DEM-aanvoerder Jerry de Vet zag EVC-keeper Mark Hendriksz iets te ver voor zijn doel staan en schoot de bal vanaf eigen helft met een streep over hem heen, 0-1. EVC was de hele eerste helft de bovenliggende partij, maar kansen voor Ruud Springer, Leon Spoorenberg, Didier Karregat en Ruben Bond leverden geen doelpunt op. DEM was nog een keer gevaarlijk via hun aanvoerder, maar gelukkig voor EVC belandde de bal in het zijnet.

EVC bleef ook in de tweede helft de betere ploeg en werd door DEM-routinier Tim Suijkerbuijk in het zadel geholpen. Hij leed knullig balverlies waarna Leon de bal op een presenteerblaadje bij de ijverige Ruben afleverde. Die wist met deze kans wel raad, 1-1. De gelijkmaker leidde niet tot meer aanvallende intenties van DEM, want zijn bleven vanuit een gesloten verdediging voetballen en probeerden vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. EVC kreeg mooie kansen, maar de bevrijdende treffer bleef uit. Een doelpunt van invaller Brendon Humble werd wegens buitenspel afgekeurd, net als een DEM-doelpunt aan de andere kant. Terwijl iedereen zich al had neergelegd bij een gelijkspel zorgde Leon alsnog voor de verdiende winst.

Door deze overwinning staat EVC samen met Hellas Sport op de 2e plaats. Volgende week wacht in Heerhugowaard de uitwedstrijd tegen Reiger Boys.

EVC: Mark Hendriksz, Jelle Velzeboer, Dennis van den Berg, Niek van Diepen (a), Bart Rijnierse, Didier Karregat, Ruud Springer (65. Brendon Humble), Mark Uijlenhoed, Samir el Hijri (53. Shevan Mirachor), Leon Spoorenberg, Ruben Bond (78. Bilal el Yaakoubi).

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …