EVC zat. 1 – RKAV Volendam zat. 1 1-4 (1-0)

EVC zat. 1 heeft de bekerwedstrijd tegen RKAV Volendam zat. 1 met 1-4 verloren. Uiteindelijk was de overwinning van Volendam verdiend, maar zeker in de eerste helft had er voor EVC meer ingezeten. We kwamen al na 5 minuten op een 1-0 voorsprong door Leon Spoorenberg, na voorbereidend werk van Bilal El Yaakoubi. EVC verzuimde vervolgens om de score op te voeren. Een 3-0 voorsprong bij de rust had zeker niet geflatteerd geweest. In de tweede helft herstelde Volendam zich van de uitermate zwakke eerste helft. Na een kwartier spelen viel de 1-1, direct gevolgd door de 1-2. Tien minuten voor tijd werd het 1-3 uit een wel erg makkelijk gegeven strafschop en was de wedstrijd gespeeld. Nog een doelpunt zorgde voor een 1-4 eindstand. Bij Volendam kwamen 3 doelpunten van van de voet van voormalig EVC-er Vince Kemper.

Ondanks dat aan het einde van het vorige seizoen 5 basisspelers vertrokken of hun voetbalschoenen aan de wilgen hingen, werd er in de eerste helft met een aantal ‘nieuwe’ namen dus prima gevoetbald. Dennis de Wit en Ruud Springer zijn overgekomen uit het 2e, Mark Uijlenhoed vanuit de A1, Shevan Mirachor is weer boven water en Björn Karregat (hij ontbrak in deze wedstrijd) is terug uit het buitenland en is ook aangesloten bij EVC zat. 1. De selectie is alleen wat smal en daarom is het wel zaak dat iedereen fit blijft en we niet tegen onnodige gele kaarten aanlopen. Dat was namelijk het enige minpuntje van vandaag. 5 gele kaarten (waarvan 1 ook rood had kunnen zijn) is echt teveel. Gelukkig tellen kaarten in het bekertoernooi niet voor de competitie.

Zaterdag 2 gaat komend seizoen ook een heel ander team worden, want ook hier is een aantal spelers vertrokken. De eerder genoemde Ruud en Dennis waren de dragende krachten in de voorgaande seizoenen, maar er zijn ook nog aantal spelers in een nieuw vriendteam gaan spelen. Deze zaterdag stond de bekerwedstrijd bij DVVA 2 op het programma. Na een 4-0 ruststand ging de wedstrijd met 6-2 verloren. Door vakanties en werk ontbraken er nog wat spelers bij het 2e en daarom maakten 4 spelers van JO19 (nieuwe naam voor A1) hun debuut in het 2e. Deze spelers (waarvan 3 eerstejaars) voetbalden prima mee en deden het gewoon uitstekend in deze wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Zo vetrokken we toch met een positief gevoel uit Amsterdam.

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …