Seizoen 2017-2018: De speeldagenkalender en de apps.

Het seizoen 2016-2017 is afgelopen, maar voor we het weten staat het nieuwe voetbalseizoen al weer voor de deur.

Op zaterdag 2 september gaat het seizoen 2017-2018 van start met bekerwedstrijden voor Zaterdag 1, Zaterdag 2, Vrouwen 1 en alle jeugdteams. Volgende week wordt de competitie-indeling van de Zaterdag 1 bekend gemaakt en in de loop van de maand volgen de competitie- en bekerindelingen van de andere teams. Grote wijziging komend seizoen is natuurlijk het 6 tegen 6 voetballen op een kwart veld voor Onder 9 en Onder 8. De scheidsrechter wordt hier vervangen door een spelleider en uitslagen/standen worden niet meer gepubliceerd. In het nieuwe seizoen komt voor de Categorie B de snipperdagenregeling te vervallen. Hieronder de speeldagenkalender voor het nieuwe seizoen.

En tevens de data van de publicaties van de competitie- en bekerindelingen.

Een andere grote wijziging is het digitale wedstrijdformulier. Na de proef afgelopen seizoen bij het zaalvoetbal stapt komend seizoen ook het veldvoetbal over naar het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). Het invullen van het wedstrijdformulier via de computer komt daarmee te vervallen, net als de plastic spelerspas. Het invullen van het wedstrijdformulier zal uitsluitend via de telefoon met de Wedstrijdzaken-app gaan en alle spelerspassen zijn inmiddels gedigitaliseerd.

De KNVB Wedstrijdzaken-app is alleen voor leden en kan worden gedownload in de Appstore en Playstore door te zoeken op Wedstrijdzaken. Leiders van jeugdteams hoeven geen lid te zijn van EVC, want bij alle jeugdteams is de leider een ouder van een speler en het bijbehorende e-mailadres is in bijna alle gevallen ook van de ouder. Na installatie op je telefoon, kun je de app starten.

Bij de eerste keer is registratie vereist en vul je je e-mailadres en een zelf te kiezen wachtwoord in. Registreren is alleen mogelijk met het e-mailadres dat overeenkomt met het e-mailadres waarmee je bij EVC (en dus bij de KNVB) bekend bent. Sommige leden hebben meerdere e-mailadressen, neem bij twijfel contact op met de Ledenadministratie van EVC. Na registratie ontvang je op je e-mailadres een activatielink. Als je op de activatielink in de e-mail klikt, verschijnt een pagina met een bevestiging dat je account is geactiveerd. Na registratie en activatie kun je inloggen door je e-mailadres en wachtwoord in te vullen en ben je standaard ingelogd.

Hierbij nog 2 links met info over deze app; van de KNVB en van Sportlink.

Naast de Wedstrijdzaken-app is er ook de Voetbal.nl-app. Dat is dé app voor het amateurvoetbal. Voor het gebruik van de app dien je eerst online geregistreerd te zijn op www.voetbal.nl. Tot voorheen kon je registeren met een willekeurige gebruiksnaam. De app wordt gewijzigd en daarom is het wenselijk ook hier te registeren met het e-mailadres dat overeenkomt met het e-mailadres waarmee je bij EVC (en dus bij de KNVB) bekend bent. Leden die al geregistreerd zijn krijgen bij het inloggen de vraag of ze hun gebruikersnaam willen aanpassen naar hun e-mailadres. Na registratie en inloggen kun je via Mijn Teams je eigen team toevoegen. Dat wordt dan ook in de Voetbal.nl-app zichtbaar. Programma, standen, afgelastingen, het adres van de te bezoeken club, het is via deze app allemaal in te zien.

Om op 2 september klaar te zijn voor het nieuwe seizoen is het van belang dat scheidsrechters, spelers, leiders en kader beide apps downloaden en installeren.

Erwin Rossenaar
Wedstrijdsecretaris

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …