KFC MO15 2 – EVC MO15 1 0-5

Vooraf de dames gemeld dat thermokleding geen overbodige luxe zou zijn vandaag, want koud was het gistermiddag bij KFC in Koog a/d Zaan. Waar we om 14:30 de wedstrijd begon. Wederom gezien de stand moeten we kunnen winnen, maar na de verliespartij vorige week tegen Volendam de dames vooraf op scherp gezet en wederom de leerpunten onder de aandacht gebracht. In het begin zoals altijd ff aftasten en gaat de wedstrijd gelijk op. De scheidsrechter fluit prima, althans veel. Zijn fluit is waarschijnlijk nieuw en fluit voor elke lichte overtreding of duel. Vooral in het voordeel van EVC. Maar goed dat mocht de pret niet drukken en werd EVC gevaarlijker na 10 minuten werd er door Denise een aanval opgezet, die op haar beurt Anouk bereikte en een prima voorzet gaf op Esmee die de bal oppakt en met een mooi schot de 0-1 op het scorebord zette. Nu werd KFC wakker en wilde koste wat het kost gelijk maken. De druk op de achterhoede was groot, maar Lotte, Charlotte, Jasmijn en Melissa hielden de boel op slot. Echte gevaarlijk werd het voor Tessa niet, op een paar spaarzame uitvallen van een snelle spits van KFC die de makke had de bal telkens te ver voor zich uit te spelen, waardoor Tessa de bal elke keer zo op kon rapen. Het was EVC die een einde maakt aan de wens van KFC om gelijk te komen door wederom een mooie opgezette aanval door Denise werd de bal uiteindelijk door Esmee met een schuiver in het doel geschoten 0-2. Dit was ook de ruststand. In de rust de leerpunten nog even onder de aandacht gebracht en vooral elkaar goed in de voeten spelen en aannemen was wel een hekel punt. De tweede helft startte dan ook met twee teams die bleven voetballen. KFC wilde terugkomen en drongen goed aan en EVC ging steedse beter voetballen. Het middenveld met Roos, Jamila, Jennifer Chelsea en Anouk waren oppermachtig in aanvallend en verdedigend opzicht. De tegenstander stuitte nu al op het middenveld, waar Roos en Anouk menig aanval verijdelde. Jennifer en Jamila zijn de spelmakers en Chelsea een prima schakel op het middenveld. Voorin werden we hierdoor steeds gevaarlijker en drongen Denise, Selena, Liz en Esmee steeds meer aan. Toch verdedigde KFC goed en uit een overtreding van KFC kwam een vrije trap, die Selena prachtig in de linkerbovenhoek liet verdwijnen 0-3. Met deze stand en nog 15 minuten te gaan was de overwinning wel zo goed als zeker. Maar moesten we alert blijven en verdient KFC het compliment dat zij niet opgaven en EVC het compliment dat zij deze aanvallen goed weerde. Het een na laatste doelpunt kwam voort uit een corner, waar Jennifer zich zelf vrij speelde en dicht bij doel de bal in de korte hoek schoot 0-4. Het laatste doelpunt kwam eveneens uit een corner en werd deze door KFC in het eigen doel gewerkt 0-5. Dames prima gevoetbald en verdiende overwinning.