Nuttige winst EVC E1 op FC Amsterdam E2

FC Amsterdam E2 – EVC E1 (2-3, rust) 3-4 voor EVC E1

(15-4-2015, 5e wedstrijd voorjaarscompetitie seizoen 2014-2015)

Door de oefenwedstrijd tegen AJAX E2/E3 was het competitietreffen met FC Amsterdam E2 verschoven naar afgelopen woensdagmiddag. Op een steenworp afstand van De Toekomst en nagenoeg onder De Arena bevindt zich het complex van FC Amsterdam. Op 25 km vanaf Edam kwam EVC E1 daar in een andere wereld terecht. Het vinden van een parkeerplek was het eerste deel van het avontuur. Want alle terreinen waren afgesloten en konden was geopend worden met een elektronische sleutel. Het duurde lang voor uiteindelijk een hek geopend werd en voor de auto’s een plaatsje gevonden werd. Door een brand in de kantine en kleedkamers waren noodbarakken geplaatst maar de douche en kraan werkten niet en ook kon de kleedkamer niet afgesloten worden. Om die reden werden alle tassen naast het veld neergezet. Gelukkig was het een zonovergoten middag maar dat had tot nadeel dat de spelers moesten wennen aan de warmte. De acteurs waren ditmaal: Tom de Graaff (k) (a), Joep van Gog, Tristan Brommersma, Timo de Waart, Joey Treuren, Jur Bakker. Ryan de Wit had een verjaardagsfeest en Jordy Butter is nog geblesseerd. Gelukkig was Gene Brandt van de E3 bereid om mee te voetballen. Dank, Gene! Ruim een kwartier te laat begon de wedstrijd. Op kunstgras maar dat was een open veld waarop de wind vrij spel had. Zoals vooraf al werd verwacht was de E1 – mede door deze omstandigheden – niet in goede doen. Met het windje schuin mee kwamen de Roodgroenen op 0-1 doordat Alan vanaf rechts een mooie breedtepass gaf aan Joey. Maar EVC was niet in goede doen en grossierde in slordigheden. Dat leidde tot 1-1 en 2-1 voor FC Amsterdam dat in een andere formatie speelde dan in Edam. Dit Amsterdamse team was van mindere kwaliteit. Roodgroen rechtte de rug en na een gevoelvolle corner vanaf rechts van Alan schoot Joey 2-2 binnen. Dat was ook de rust. Die werd op het veld doorgebracht in de schaduw. Het duurde lang voor er drinken kwam maar die was wel erg lekker. De pauze duurde bijna een halfuur. Net na de rust scoorde Joey 2-3. De zon speelde een rol bij een corner van de roodzwarten: de bal was even onzichtbaar en het was 3-3. Edam kwam toch weer op voorsprong: Timo speelde de bal de ruimte in, precies in de loop van Jur en die passeerde een tegenstander en schoot kiezelhard raak (3-4). Daarna ging de wedstrijd snel heen en weer maar dat had met name met slordig voetballen te maken. Het was geen beste wedstrijd maar EVC E1 won hem wel. Tristan speelde een sterke partij, Joep was energiek en dreigend in Helft Twee en Timo had meestal wel een secure passing. Gene speelde een zeer actieve rol en was alert en dreigend. Prima gedaan, Gene, een mooi debuut!
Mannen, het was niet geweldig maar de punten zijn binnen. Vrijdag en zaterdag moeten we veel beter spelen: met energie, met lef en met verstand! Heel veel succes!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …