Leerzame eerste kennismakingstraining JO11-JO10 voor seizoen 2017-2018

Afgelopen zondag vond de eerste kennismakingstraining plaats voor spelers die in het seizoen 2017-2018 in JO11 of JO10 gaan spelen.

De bedoeling van deze training was om een beter beeld van alle spelers te krijgen als zij met en tegen elkaar trainen en spelen. Dat beeld is – mede – een basis om tot een zo zorgvuldig mogelijke indeling van de JO11 en JO10-pupillenteams te komen voor het seizoen 2017-2018. We willen immers weer proberen dat zoveel mogelijk spelers ook komend seizoen met plezier op zijn of haar eigen niveau komt te spelen. De ervaring leert dat dit elk seizoen weer een zeer lastige klus is omdat het maken van indelingen van tal van factoren afhankelijk is, factoren die soms ook op gespannen voet met elkaar staan.

20170326_114526

Afgelopen zondag waren vrijwel alle spelers aanwezig. Bovendien was het mooi om te zien dat sprake was een grote publieke belangstelling. Verheugend was voorts dat een aantal jeugd(ige)trainers spontaan ‘ja’ had gezegd op de vraag of zij willen komen helpen bij deze trainingen. En dat terwijl de overgang naar  de zomertijd een uurtje minder slaap betekende. Dennis Molenaar, John Latdorp, Mitchell Rossenaar, Twan Dijkhuizen maar ook de immer jeugdige Robert Heuser: grote klasse, DANK!!!20170326_115049

De hele groep van 2007-2008 was ingedeeld in twee groepen die na elkaar trainden. Per groep waren vier teams gevormd die elk drie partijtjes van ruim 15 minuten (6 tegen 6) speelden. De trainers bekeken en beoordeelden de verrichtingen van de spelers. De resultaten zijn mede een basis van de teamindelingen al zijn bijvoorbeeld de prestaties in het vrijwel voorbije seizoen natuurlijk ook een grote factor.

We konden constateren dat de inzet bij alle spelers heel goed was en dat er zeer behoorlijk gevoetbald werd. Na afloop was er frisdrank en een Goed Bezig!-koek of een mini-Snelle Jelle voor alle spelers.

Komende zondagochtend 2 april is de tweede kennismakingstraining. Hopelijk is iedereen aanwezig en treffen we dezelfde fraaie weersomstandigheden als afgelopen zondag!

Een woord van dank aan de spelers, aan jeugdcommissielid Wilco van der Niet, de trainers Robert, Mitchell, Dennis, John en Twan en aan de Kleedkamer-Mannen Peter Kluft en Coen Uijt den Boogaard voor hun bijdragen aan deze geslaagde ochtend!
Jan van de Nes
20170326_100218

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …