MC1 EN MD2 SPELEN AVONDTOERNOOI BIJ DSOV

Afgelopen vrijdagavond speelden onze MC1 en MD2 een toernooi in Vijfhuizen bij voetbalvereniging DSOV. De hele avond was om, want er werd vertrokken om 17.30 uur en voordat we terug waren was het 11.30 uur. Maar het was gezellig en geslaagd. Er was leuke muziek, er kon worden meegedaan aan karaoke, er stonden allerlei kraampjes en ook stond er een machine, Dikke Bertha genaamd, die de snelheid van je schot kon meten. Hier waren ook prijzen mee te verdienen, maar ondanks het feit dat onze MC1 en MD2 een paar meiden in de gelederen hebben die kanonskogels kunnen afvuren, viel EVC hiermee niet in de prijzen. Toch kreeg EVC wel een beruchte naam bij dit onderdeel, want Esmée Dijkman uit de MD2 kreeg het voor elkaar om de bal over de lat te poeieren en via het vangnet Dikke Bertha te raken. Het hele apparaat volledig van slag. Gelachen moet er ook worden. Helaas was de start van het toernooi voor Annicka Kuipers van de MC1 niet leuk. Even dollen onderling, en daar lag Annicka gestrekt op het tegelpad met een enorme schaafwond op haar been en een zeer pijnlijke duim. Met haar vader voor de zekerheid maar even naar het ziekenhuis gegaan (het viel achteraf gelukkig mee) en dus was haar toernooi om. Dan nu de wedstrijden. Deze waren vrij kort, slechts veertien minuten, dus vielen er weinig doelpunten en is een 1-0 voorsprong al bijna een overwinning en een 0-1 achterstand al bijna een nederlaag. En ook vreemd was, dat alle poules uit zes ploegen bestonden, maar dat iedereen maar vier duels speelde. Tegen één tegenstander speelde je dus niet. Dat geeft scheve verhoudingen in de eindstand, zeker qua doelsaldo, maar dat waren nu eenmaal de reglementen van dit toernooi.
EVC MC1 – Wherevogels MC1 1-0. Deze club uit de Purmer kreeg het voor elkaar om zes minuten te laat op het veld te verschijnen en hadden onze meiden slechts acht minuten om een dikverdiende zege uit het vuur te slepen. Nina de Groot maakte het enige doelpunt met een bekeken schot van afstand. Wel jammer van de verloren minuten, want EVC was veel beter en had wellicht nog iets meer aan het doelsaldo kunnen doen en dan waren we een plek gestegen in de eindrangschikking.
METEOOR MC1 – EVC MC1 0-0. Stevige, wat onbeholpen en onbehouden meiden. EVC liet zich enigszins intimideren, maar pakte de draad op en nam het heft in handen. Helaas kon het lichte overwicht niet uitgedrukt worden in doelpunten.
DSOV MC1 – EVC MC1 0-0. Ook nu was EVC de betere ploeg, maar wederom werd het net niet gevonden, terwijl er goede en kansrijke aanvallen werden opgezet.
EVC MC1 – Spaarnwoude MC1 0-0. Nu lagen de verhoudingen heel anders. De tegenstander was beter en EVC kon slechts door middel van de counter enkele speldenprikjes uitdelen. Ditmaal een groot compliment aan onze defensie. De twee ijzersterke buitenspeelsters werden heel goed afgestopt door backs Nora Kramer en Elise Dompeling. Ook wist keepster Bobby van Wordragen met een paar prachtige reddingen een belangrijke bijdrage in dit gelijkspel te leveren.
Deze drie puntendelingen en die ene overwinning leverden EVC de derde plaats op van de zes (een beker en een zak vol vaantjes).
HBC MD1 – EVC MD2 0-0. Een leuke gelijkopgaande strijd waarin niet werd gescoord. Wel goed werk onder de lat van invalkeepster Fenna Zwier (MD1).
EVC MD2 – DSOV MD1 1-1. Een snelle 1-0 achterstand, maar EVC knokte terug en Noah Suurmond wist, met een beetje hulp van de keepster, de 1-1 eindstand op het bord te zetten.
Uitgeest MD1 – EVC MD2 0-2. Onze meiden waren de bovenliggende partij en door middel van een strafschop, die werd benut door Esmée Dijkman, werd een 0-1 voorsprong genomen. Vlak voor het einde wist Anne Klouwer bij de tweede paal de 0-2 in het net te werken.
EVC MD2 – Reigerboys MD1 0-3. Een hele sterke tegenstander waar EVC het heel moeilijk tegen had. Er werd eigenlijk wel terecht verloren, maar 0-3 was wel ietwat geflatteerd.
De zege, de nederlaag en de twee gelijke spelen leverden EVC een vierde plaats op van de zes (geen beker, maar ook wel een zak vol vaantjes).