25-1: Gelijk spel voor Zondag 2 in Waterlandse derby.

Voor de “Vrienden van de Zondag 3 min 1” stond vandaag thuis de derby tegen Monnickendam 2 op het programma. Op kunstgras, want het echte gras was als beton zo hard. Uit ging deze derby met 1-0 verloren, maar waren beide teams gewaagd aan elkaar. Monnickendam is geen steengoede tegenstander, maar wel oerdegelijk en heeft een aantal prima jonge voetballers die de voorkeur geven aan voetballen op zondag ipv selectievoetbal op zaterdag. Daaromheen lopen dan wat voormalige coryfeeën uit het zondagtijdperk van Monnickendam waaronder Remco Claasen, die leider en jeugdtrainer is bij EVC. Voor Toon Visser stond de famlie-eer op het spel, hij speelde op het middenveld tegen zijn neef. Tot teleurstelling van ons trouwe publiek bleek Gerro Sanders voor de wedstrijd toch niet fit. Een ding was dus zeker, er zou een nieuwe “Man of the Match” komen.

We waren nog niet van start of Nick Goede kreeg een uitstekende (nog een keer goede schrijven is wat flauw) kans op de 1-0, toen hij door Marco Kassteen vrij voor de doelman werd gezet. Helaas was Nick teveel uitgeweken naar links en is schieten met dat been niet zijn sterkste punt. Hoe het wel moest liet Monnickendam daarna zien. EVC was met veel teveel mensen voor de bal, verspeelde hem te simpel en Eelco Rossenaar was kanloos in de sprint tegen de Carl Lewis van Monnickendam die vrij voor Daan Keijzer geen fout maakte, 0-1. De volgende 35 minuten waren de slechtste van EVC dit seizoen. We speelden elkaar uit de wedstrijd en een pass over 5 meter in de voeten was al teveel gevraagd. Monnickendam kreeg nog zeker drie kansen om de score op te voeren, maar gelukkig stond hun vizier niet scherp en stond Daan meer dan uitstekend te keepen. Rust 0-1 en tijd voor de spreekwoordelijke puntjes op de i.

In de tweede helft was alles anders, ook al omdat Carl Lewis hardlopend naar de Arena ging. EVC speelde Monnickendam helemaal van de mat en al na 2 minuten had Toon de 1-1 op zijn schoen. Echter ook de doelman van onze tegenstander is een hele goede en hij kon met zijn voet nog net redding brengen. De volgende kans was voor Marco toen Patrick Sombroek prima teruglegde en Marco de bal netjes in de hoek schoot, waar deze door de doelman ook weer heel netjes werd uitgedoken. Daarna was het wel raak. Na een mooie combinatie werd Marco op de rand van het strafschopgebied vrij gespeeld en een zeer fraaie uithaal betekende de 1-1. EVC ging door, maar Monnickendam was nog taaier dan taai, nam geen enkel risico en EVC kon het veldoverwicht maar niet in doelpunten uitdrukken. Bovendien was de doelman van onze tegenstander niet van zijn stuk te krijgen. Met nog 10 minuten op de klok ebde het EVC-offensief wat weg en was Monnickendam op de counter nog een beetje gevaarlijk. In de laatste seconde leek EVC nog met de overwinning aan de haal te gaan, maar de kopbal van Marco ging net naast de paal. Zo eindigde deze sportieve wedstrijd in 1-1 en dat was gezien de spelverhouding terecht. “Man of the Match” was Daan die foutloos keepte.

Volgende week gaan we naar Blokkers. Hopelijk kunnen we daar de nederlaag van de thuiswedstrijd rechtzetten.