Op de Stip: Anuschka Laarhoven

Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je het doet, je bent nodig bij onze club en we zijn blij met iedereen. Daarom hebben we de websiterubriek “op de stip” in het leven geroepen. Maak kennis met onze vrijwilligster Anuschka Laarhoven. Zij heeft de zware taak om wekelijks de kantinebezetting rond te krijgen. Geen gemakkelijke taak en doordat Anja Bakker voor langere tijd uitgevallen is een zwaardere taak dan normaal. Als bestuur vragen wij u dan ook haar geen “nee” te verkopen, tenzij het echt niet anders kan!

10 Anuschka Laarhoven foto

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Anuschka Laarhoven, 51 jaar en single mam. Alleen mijn dochter Annet, die in de dames van EVC speelt, woont nog thuis. In het dagelijks leven run ik al bijna 30 jaar mijn eigen administratiekantoor in Edam samen met mijn broer. Als hobby maken Annet en ik sinds 3 jaar heerlijke (marsepein en fondant) taarten.

2. Wat doe je bij EVC?

Ik heb de afgelopen jaren veel bij EVC gedaan. Na een korte rust periode, vanwege persoonlijk omstandigheden, ben ik 2 jaar geleden weer begonnen. Ik miste het toch wel. Momenteel ben ik belast met de coördinatie van de kantinediensten. De lijn die is uitgelegd door Anja Bakker (en het bestuur) probeer ik zoveel mogelijk door te zetten.

3. Hoe ben je bij EVC gekomen?

Toen mijn dochter in 2005 aangaf dat ze graag op voetbal wilde, was voor mij de stap naar het vrijwilligerswerk binnen de club snel gemaakt. Van huis uit is mij vroeger met de paplepel ingegeven dat het lidmaatschap van een vereniging tot gevolg heeft dat je ook vrijwillig iets voor die club doet. Kantine, schoonmaak, redactie, scheidsrechters, leiders… ons hele gezin was er mee belast.

4. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen?

Het contact met de andere vaste vrijwilligers, het proberen over te brengen van mijn enthousiasme dat het echt leuk is om iets te doen. En als dat dan lukt ben ik tevreden! In de afgelopen 2 jaar heb ik zeker vanuit het bestuur veel steun gehad, dat voelt goed. Ik merk dat er ook veel EVC-ers zijn die iets voor elkaar over hebben. Helaas is het nog wel veel te vaak dezelfde “vijver” waarin gevist wordt.

5. Wat vind je dat er goed gaat bij EVC?

Het steeds verder uitbreiden van de “vaste” groep. Het gaat langzaam maar ik merk toch dat er beweging in komt. Dan is al het werk wat de “Doe-EVC” groep verzet niet voor niks geweest.

6. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is?

Verbetering zou moeten zijn dat alle …. maar dan ook alle ouders van jeugdleden en leden hun verantwoordelijkheid nemen en opstaan om de vereniging te helpen. Er wordt in mijn ogen nog te vaak gedacht: een ander doet het wel. Vele handen maken licht werk, dus: KOM OP!!

7. Wie verdient het volgende plekje “op de stip”?

De volgende op de stip zou volgens mij René Dijkhuijzen moeten zijn. Met zijn vaste groep een kantineploeg waar vaak een beroep op gedaan kan worden, leider, toernooicommissie (voormalig (jeugd)bestuur). Niet weg te denken bij EVC.

 

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …