Op de Stip: Coen Uijt de Boogaardt!

Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je het doet, je bent nodig bij onze club en we zijn blij met iedereen. Daarom hebben we de websiterubriek “op de stip” in het leven geroepen. Maak kennis met onze vrijwilliger Coen Uijt de Boogaardt.

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Coen Uijt de Boogaardt. Ik ben gepensioneerd, 16 jaar geleden ben ik met de VUT gegaan. Tijdens mijn werkzame leven ben ik 40 jaar in dienst geweest bij Hein Schilder, als metselaar. Ik heb diverse hobby’s, zoals autorijden. Ik heb een nieuwe auto, die ik de komende tijd lekker in ga rijden. Verder klaverjas ik 2 avonden in de week, één keer in Volendam en één keer in Edam. Op zaterdag ben ik bij EVC en op zondag soms ook.

2. Wat doe je bij EVC?
Bij EVC beheer ik de benedenverdieping; de kleedkamers. Ik zet thee, verzorg limonade en koffie. Breng dat naar de kleedkamers en haal alles weer op. Ik zorg voor een schone omgeving en regel alle lopende zaken. En natuurlijk hou ik alles in de gaten. Dit doe ik samen met onder andere Ton Kemper.

3. Hoe ben je bij EVC gekomen?
Ik ben in Kampen geboren, maar toen ik een jaar of 17 was, vertrok mijn vader voor zijn werk naar Edam. Ik was altijd al gek op voetbal en ging dagelijks na mijn werk kijken bij Volendam. Voetballen ging ik bij EVC. Ik begon in de junioren en ben via het Vierde opgeklommen naar het spelen van een aantal wedstrijden voor het Eerste, als invaller.
Door Piet Bierdrager werd ik ingelijfd bij de vrijwilligers. Op zeker moment had ik wel 16 functies. Nu heb ik daar veel van af gestoten, maar ik heb lijnen getrokken, ben 25 jaar leider geweest van verschillende elftallen, waaronder het Eerste. Ik was trainer, grensrechter en draaide kantinediensten. Ik deed het onderhoud van de velden en het materiaal enzovoort. Het gebeurde regelmatig dat ik ’s morgens leider was van een jeugdelftal en dan rennend naar Edam moest om te vlaggen bij het Eerste.

4. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen?
Door vrijwilligerswerk ben je onder de mensen, doe je veel contacten op. Dat zorgde er ook voor dat mensen me wisten te vinden als ze wat voor EVC hadden. Zo kreeg ik elk jaar ballen van Volendam, van iemand die ik goed kende.

5. Wat vind je dat er goed gaat bij EVC?
Eigenlijk alles. Als je wat nodig hebt, kun je er om vragen. Dan wordt het eigenlijk altijd geregeld.

6. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is?
Ik zou het niet weten. Ik stoor me niet snel ergens aan.

7. Wie verdient het volgende plekje “op de stip”?
Het is goed om een jonge en wat minder zichtbare vrijwilliger op de stip te plaatsen. Ik kies hiervoor een jonge scheidsrechter; Bart Rijnierse.

06 Coen uijt de Boogaard foto
 

 

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …