EVC TELT VOOR HET EERST MEER DAN 100 VROUWELIJKE LEDEN !!!

Na het stoppen van het damesvoetbal eind jaren negentig, en de herstart in seizoen 2003-2004 (zie voor het uitgebreide verhaal het EVC jubileumboek) is het aantal vrouwelijke leden bij EVC langzaam maar zeker naar grote hoogte gestegen.

Er werd gestart met een dames 1 team in de vertrouwde 4e klasse op zondag. De eerste trainer was Marco Medik, maar die vond direct Rolph Meijer bereid om de coaching op zich te nemen en ook te assisteren met trainen. Toen dat goed liep ging Marco zich richten op het werven van en proeftrainingen geven aan jonge meiden. Rolph bleef ondertussen betrokken bij de dames. Toen Marco na drie seizoenen diverse meisjesteams had weten te formeren zocht hij zijn heil in woonplaats Amsterdam.

Er werden trainers en leidsters gevonden voor de meisjesteams en dat vereiste regelwerk. Er werd een duo coördinatorschap gevormd. Anuschka Laarhoven als organisatorisch en Rolph als technisch coördinator en archivaris van alles wat met de dames en meiden te maken had. Dit archief wordt nog steeds secuur bijgehouden. Alle uitslagen, standen, doelpuntenmakers, verslagen enzovoorts van de afgelopen dertien seizoenen staan hierin.

Het ledenaantal bleef groeien en daardoor ook het aantal trainers en leidsters. Een aantal personen kwamen er al bij toen er meisjesteams werden geformeerd, maar die later weer zijn afgehaakt. Daar kwamen weer nieuwe voor terug. Zo ging dat toen en zo gaat het nu nog steeds. Sommigen zijn één, twee of drie seizoenen actief geweest, anderen weer veel langer. Maar al deze personen hebben hun bijdrage geleverd aan deze sterk groeiende tak van de vereniging. En het zijn er veel meer dan iedereen denkt. Hierbij een lijst namen van vrijwilligers uit het grote archief, die wij hierbij dan ook willen bedanken : Anja Bakker, Rob van Berkel, Ronald Boom, Ton Buijs, Carla Duif, Mark Duif, Martijn van Duuren, Gina Eeltink, Milly Eeltink, Selma Evrengün, Nico Groes, Saskia de Groot, Timon de Groot, Martine Heeren, Ainé Jansen, Wilfred Jonkman, Bas Kemper, Paul Kemper, René Krol, Ina Koning, Anuschka Laarhoven, Marco Medik, Regina Meijer, Yoeri Moenis, Tineke Molenaar, Vinzent Nieuwenhuizen, Arthur Polman, Sabine Prinsze, Bas Redondo, Peter Sanders, Edwin Schans, Wendy Steur, Dick van Straaten, Peter Suurmond, Hans Uijlenhoed, Nol Vink, Jeroen Wansink, Marije Wansink, Nico Verhoek.

En dan natuurlijk de vrijwilligers, die op dit moment (sommigen voor het eerste seizoen, sommigen al meerdere jaren), op wat voor manier dan ook, actief zijn bij de dames en meidenafdeling : Klaas-Jan Kalk, Greet Langkemper, Robert Petrovic, Viola Everaars, Renee Groes, Janine Schuitemaker, Gertjan Nordmann, Harry Dijkman, Nico Klouwer, Niels Kappen, Roberto Blufpand, Frank Bakker, Patric Boes, John Knook, Fenna Swier, Ibrahim Rezzak, Robert van der Broek en alle personen van de EVC keepersgroep.

Er is slechts één persoon, die er vanaf seizoen 2003-2004 nog steeds bij betrokken is, en dat is Rolph Meijer, die door zijn hechte band met vele speelsters als een soort voetbalvader van de dames en meidenafdeling wordt gezien. Door zijn doorzettingsvermogen, zijn kunst om toch iedere keer weer personen te strikken om als trainer, trainster, leider of leidster aan de gang te gaan en het organiseren van proeftrainingen om jonge leden te werven, is deze dames en meidenafdeling van EVC zo groot geworden. In het mooie artikel in de Stadskrant is ook te lezen dat meidenvoetbal sterk groeiende is mede door de prestaties van het Nederlands vrouwenteam.

Aan vele activiteiten werd deelgenomen : veld en zaaltoernooien, weekendjes weg etcetera. Hierdoor ontstond een leuke ongedwongen sfeer, waarin men zich thuis voelt. En natuurlijk ontstonden er weleens hobbels op het pad, maar die werden toch steeds weer bedwongen.

Ook diverse meiden zijn ooit uitgenodigd geweest voor KNVB selectie teams en dat is altijd iets om trots op te zijn.

Door al deze ontwikkelingen en het feit dat EVC als club het dames en meidenvoetbal tegenwoordig omarmt, is deze tak van de club uitgegroeid tot een zeer bloeiende tak, die op dit moment maar liefst 110 leden kent !!! Deze leden zijn verdeeld onder de VR1, VR2, MO19-1, MO15-1, MO15-2, MO13-1 (half veld), MO11-1 (half veld), VR1 zaal en een aantal meisjes die in een jongensteam spelen.

Wij hopen dan ook dat deze afdeling zich blijft ontwikkelen, zodat we in de toekomst in iedere leeftijdcategorie minimaal één team hebben en ook meerdere damesteams, waardoor er ook op hoger niveau gespeeld kan gaan worden. Er is talent genoeg bij de jeugd.

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …