Op de Stip onze nieuwe penningmeester: Jan-Willem Brommersma

Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je het doet, je bent nodig bij onze club en we zijn blij met iedereen. Daarom hebben we de websiterubriek “op de stip” in het leven geroepen. Maak kennis met onze vrijwilliger Jan-Willem Brommersma. Sinds de laatste ledenvergadering verkozen tot penningmeester.

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Jan-Willem Brommersma en opgegroeid in Edam. Vanaf mijn veertiende tot mijn 22ste heb ik voor EVC gevoetbald op verschillende posities zowel als verdediger als middenvelder, echter nooit het eerst gehaald! Toen ik naar Tilburg verhuisde om economie te studeren, ben ik gestopt met voetbal. In de daaropvolgende jaren ben ik niet meer op het EVC terrein geweest. Pas toen mijn kinderen, Julian (D3) en Tristan (D2), wilden voetballen kwamen wij weer bij de club. In het dagelijks leven ben ik belegger bij het grootste pensioenfonds van Nederland: APG! Daar analyseer ik beursgenoteerde bedrijven en spreek ik met het management van die bedrijven om te beoordelen hoe het financieel-economisch beleid wordt uitgevoerd. In mijn vrije tijd fiets en tennis ik graag (vooral in de zomer als de temperatuur wat aangenamer is) en in de winter hou ik ervan om met mijn gezin lekker een weekje te skiën.

2. Wat doe je bij EVC?
Sinds het vierde kwartaal 2015 zit ik in het algemeen bestuur en heb ik het penningmeesterschap overgenomen van Dick Westerneng, die de financiën goed heeft achtergelaten. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Verder ga ik op de zaterdagen ook een aantal zgn. bestuursdiensten draaien.

3. Hoe ben je bij EVC gekomen?
In het verleden ben ik wel eens door Kees-Jan Velzeboer gevraagd of het wat voor mij was, maar toen had ik het nog te druk met de verbouwing van onze tuin, want we waren net verhuisd. Maar toen Jan van de Nes mijn vrouw belde zij ze “ja hoor, Jan-Willem wil wel penningmeester worden!”. En tja dan zit je er natuurlijk aan vast….

4. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen?
Als ik het enthousiasme zie waarmee mijn kinderen naar zowel de training als de voetbalwedstrijd gaan, dan kun je er zelf ook alleen maar enthousiast van worden. Daarnaast is het contact met andere vrijwilligers bij de club ook heel leuk.

5. Wat vind je dat er goed gaat bij EVC?
De inzet van veel vrijwilligers, die elke week weer bezig zijn om het de kinderen/senioren mogelijk te maken dat er gevoetbald kan worden, is echt grandioos.

6. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is?
Tja, veel mensen doen al fantastisch werk voor de club, ik zou zeggen met een paar extra mensen erbij (ook in het bestuur) kunnen we de lusten en de lasten nog beter verdelen en dat kan de club alleen maar versterken. Verder denk ik dat we er goed aan doen om met elkaar in gesprek te blijven en dat sportiviteit en respect boven aan de lijst moet blijven staan.

7. Wie verdient het volgende plekje “op de stip”?
Jan-Willem heeft de keuze van zijn opvolger “op de Stip”overgelaten aan de beheerders van deze rubriek. Wij kiezen voor Tanja Salden, vaste kantinevrijwilliger!

14 Jan-Willem Brommersma foto

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …