Overbos – EVC

Gister dacht ik: Als ik nou een dag later het verslag schrijf, schrijf ik die met minder emoties. Dat was verkeerd gedacht. Ik ben nog steeds helemaal geïrriteerd over de afgelopen wedstrijd. Er valt ook niet veel over te schrijven. Er werden qua tactiek en spelopvatting niet veel kansen weggegeven. Er waren wederom veel persoonlijke fouten, waardoor we binnen 25 minuten met 3-0 (!) achter stonden. Met alle respect voor Overbos want het was ook zeker terecht, maar het is geen topper in onze klasse. Waar het aan mankeert weet ik niet meer. Er is geen schepte, geen concentratie, geen gretigheid, geen wil om te winnen en de duels worden niet aangegaan. Ook met de aanvallende impulsen zat het niet goed. Zo waren we in de passing zeer slordig en de kansen die we hadden werden zonder overtuiging geschoten en gemist. Ik schaamde me kapot op het veld.
Gelukkig had de helft van de spelers dat ook en zo kan over de inzet in de 2e helft niets gezegd worden, behalve dat het veel te laat is. Dit was de wedstrijd waardoor we misschien nog rechtstreeks veilig konden spelen. Als je jezelf dan niet kan motiveren, dan weet ik het ook niet. Misschien moeten we vanuit het schaamte gevoel verder. Ik zou het schandalig vinden als wij met de persoonlijke kwaliteiten die we hebben, degraderen uit deze klasse. Het is echt geen makkelijke klasse hoor en onze selectie is niet breed. Maar er zijn echt een aantal ploegen die we echt onder ons moeten en kunnen houden. Alleen hun kunnen het wel met zijn allen opbrengen. Dat is ook een kwaliteit.
Laten wij met zijn allen keihard werken. De trainingen gaan beter en we proberen positief te blijven. Ik wil in ieder geval dat iedereen van mij weet dat ik er alles aan doe om te zorgen dat we in deze klasse blijven.
Nu we toch bezig zijn met een kritische noot, wil ik vragen iedereen aan de club te laten denken. Zelf heb ik af en toe het gevoel dat ieder zijn eigen ploeg belangrijker vind dan de club zelf of erger nog de ontwikkeling van de spelers. Misschien is dat van mijn positie wel makkelijk gezegd, want ik ben leider van het eerste elftal. Alleen ik denk ook aan de toekomst. Ik heb vaak het gevoel alsof andere teams belangrijker zijn dan het eerste elftal van de club. Er is binnen de jeugd (ook maatschappelijk gezien) al een mentaliteitsverandering gaande, die voor het prestatieniveau op sportgebied niet positief is. Ik denk dat als we dit niet aanpakken in de jeugd, dit probleem nog jaren lang zal blijven.
Overigens is de wedstrijd in 4-2 geëindigd door goals van Leon en Jeffrey Veerman. Bas Feenstra debuteerde in de competitie en deed het naar behoren. Hij had het in het begin van de wedstrijd moeilijk maar paste zich steeds beter aan. Over zijn 2e helft kan Bas zeer positief zijn.

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …