60+ers sporten in Kras-Stadion

Vanaf woensdag 11 maart kunnen 60+ers voor een gezellige en sportieve ochtend terecht in het Kras-Stadion. Er is keuze tussen sporten op het hoofdveld of met leeftijdgenoten gezellig samenzijn in de Club van 200. De professionele sport- en spelbegeleiders van de Sport-Koepel zorgen voor een gevarieerd programma dat op het hoofdveld en bij slecht weer in de Steven van Dorpelhal uitgevoerd wordt. De aanvangstijd is telkens 10.00 uur. De kosten zijn laag: € 31 voor acht keer, inclusief koffie.

De gezellige ruimte van de Club van 200 is de ontmoetingsruimte, want ook als men niet meer zo graag of gemakkelijk beweegt, maar het wel gezellig vindt om elkaar te zien en een kop koffie te drinken, is men ook van harte welkom.

Maatschappelijk betrokken

Zowel FC Volendam als de gemeente vinden het belangrijk om in senioren te investeren. Beide leveren dan ook een aandeel. FC Volendam stelt met plezier haar accommodatie beschikbaar voor de toenemende groep senioren in de gemeente die graag beweegt of het leuk vindt elkaar te ontmoeten. Daarnaast heeft FC Volendam een grote schare oudere supporters die graag in het stadion zijn, vanwege hun sterke binding met de club. FC Volendam biedt ze graag die gelegenheid. De gemeente geeft de professionele medewerkers van de Sport-Koepel graag de ruimte om deze nieuwe activiteit met FC Volendam op te zetten.

Ambassadeurs

Een groep van enthousiaste 60+ers en 70+ers – voor een deel FC Volendam Old Stars – wil de activiteit graag promoten en eraan deelnemen. Dit zijn onder andere Wim Kwakman (Ballap), Piet Wante, Wim Bergsma, Dorus Luyckx en Klaas Smit. Allen zijn  betrokken bij de club, actieve ‘bewegers’ en te porren voor gezellige en sociale initiatieven.

Samenwerking

FC Volendam werkt samen met de ervaren sport- en spelbegeleiders van de Sport-Koepel. Het door hen opstelde programma bevat onder meer walking football, voetvolleybal en prettige conditionele oefeningen. Als de groep dit wilt, kan er ook gefietst en gewandeld worden. Spelers en trainers worden af en toe gevraagd iets te vertellen over de sportieve ontwikkelingen bij de club.

Meer informatie

Meer informatie: Wil Spanjer, wil.spanjer@fcvolendam.nl, tel 0299 809900of Johan Molenaar, j.molenaar@sport-koepel.nl, tel. 0299 324 650

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …