Tom de Graaff (EVC E1): transfer van EVC naar AFC AJAX!!!

Maandagavond  werd ik gebeld door AFC AJAX met de mededeling dat zij zojuist gesproken hadden met de vader van Tom de Graaff over de voortgang van Tom (doelman van EVC E1). AJAX wil graag dat Tom bij AJAX komt voetballen in het komende seizoen. Tom wil dat ook graag en zijn ouders zien het ook zitten. Kortom: Tom zal vanaf augustus bij de Amsterdammers gaan keepen.
Een geweldige stap voor Tom die dit ook echt verdiend heeft: niet alleen vanwege zijn kwaliteiten maar ook door zijn instelling, doorzettingsvermogen en persoonlijkheid!

Na twee trainingsstages (in oktober/november en in januari/februari) en een oefenwedstrijd was het wachten op de beslissing van AJAX of ze Tom inderdaad wilden hebben. Toen onlangs op verzoek van AJAX een handscan gemaakt moest worden, was dat wel een aanwijzing. Afgelopen maandag volgde het hiervoor genoemde gesprek en was alles duidelijk: Tom gaat naar AJAX!

 

Na Peter Visser (in 1966), Henk Medik (in 1969) en Calvin Raatsie, de huidige doelman van AJAX D1 (in 2013), is Tom de vierde EVC-er die overstap maakt naar de Amsterdammers. Twee EVC-ers tegelijkertijd bij AFC AJAX: dat is historisch!

Foto550-FOXBNPRJ[1]

Echt aangeboren talent hoeft minder gevormd te worden dan spelers die het veel meer van inzet en doorzettingsvermogen moeten hebben. Toch heeft elk talent, hoe goed ook, behoefte aan een goede begeleiding. Een woord van dank is daarom zeker op zijn plaats voor een aantal EVC-ers die een rol gespeeld hebben in de ontwikkeling van Tom. Zonder anderen tekort te willen doen noem ik de (keepers)trainers, coaches en/of leiders Hans Karregat, John Kemper, Niek Foley, Jasper Prumper en Peter van Essen. Mannen, complimenten!

 

Tom doorbreekt de grens van 100 gestopte strafschoppen voor het 2e seizoen op rij!

Een blijk van zijn klasse heeft Tom niet alleen in wedstrijden en trainingen laten zien.

Ook bij het penaltystoppen is hij voor tegenstanders een ware Angstgegner!

Na elke wedstrijd mogen de spelers van de E- en F-pupillen proberen een penalty te benutten. De keepers trachten op hun beurt de strafschoppen te stoppen van de tegenstanders.

En dat is uiteraard  een uiterst serieuze zaak! Zeker voor de doelman van de E1 is dit van groot belang: het is immers ook steeds een training voor de penaltyreeks in de strijd om de DEEN-Cup. Om zoveel mogelijk strafschoppen te stoppen is het devies: opperste concentratie, goed kijken naar de lichaamshouding van de schutter en heel goed luisteren naar de aanwijzingen van de keeperstrainers. Tom heeft deze belangrijke aspecten goed in zijn oren geknoopt. Het is daarom niet verwonderlijk dat hij voor het tweede seizoen op rij de grens van 100 gestopte strafschoppen gepasseerd heeft! Afgelopen zaterdag, tegen de uitgebreide selectie (12 spelers!) van Zeeburgia E4 (de beste 1e-jaars van de Amsterdammers), stopte Tom liefst 11 penalty’s! In totaal ‘pakte’ Save Hands er dit seizoen al 103! Eind mei van het vorige seizoen stond de teller op 130 stuks: breekt Tom binnenkort zijn eigen record?

Tom, GROTE klasse, van harte gefeliciteerd en … ga zo door … bij AJAX!!!

Heel veel succes en plezier! EVC zal je blijven volgen!

 

Jan van de Nes

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …