Competitie- en bekerindelingen 2018-2019 (update).

Na de competitie-indelingen heeft de KNVB nu ook de bekerindelingen voor het seizoen 2018-2019 gepubliceerd.

Eerst even over de teams. In vergelijking met vorig seizoen is bij de senioren de Zaterdag 4 gestopt. De Zondag 2 gaat verder als Zondag 35+ en daarom is de oude Zondag 3 nu de Zondag 2 geworden. Ook is er dit seizoen op zaterdag weer een Vrouwen 1.

Uit de competitie van de Zaterdag 1 zijn in vergelijking met vorig seizoen zes teams verdwenen. Kampioen OFC, het via de nacompetitie gepromoveerde Hellas Sport (komend seizoen FC Zaandam), rechtstreekse degradant Opperdoes en het via de nacompetitie gedegradeerde DZS en Alcmaria Victrix. Het Beverwijkse DEM is in een andere poule (3B) ingedeeld. Daarvoor in de plaats komen Purmersteijn (kampioen 4A), De Dijk (kampioen 4C), JOS/Watergraafsmeer en Wartburgia (beide overgekomen uit 3C), HBOK en FC Castricum. De laatste 2 zijn degradanten uit de 2e klasse. Omdat de Zaterdag 3 kampioen werd bleef de gedegradeerde Zaterdag 2 toch in de 2e klasse.

Bij de jeugd hebben we nu drie teams in de 1e klasse (A-Categorie); JO19-1, JO17-1 en JO15-1. Nieuw is komend seizoen dat Onder 12 en Onder 11 op net geen half veld (ca 2/5) 8 tegen 8 gaan spelen. Afgelopen seizoen speelden Onder 9 en Onder 8 al op een kwart veld 6 tegen 6. Daar komt komend seizoen Onder 10 bij, want ook deze categorie gaat naar een kwart veld. Bij de meisjes hebben we komend seizoen drie teams; MO17, MO15 en JO10-4M.

De 4 herenteams bij het zaalvoetbal gaan komend seizoen door, maar de vrouwen zijn ermee gestopt. Daarmee komt er na zo’n 20 jaar, waarin we zelfs een periode 2 vrouwenteams hadden, spijtig genoeg een einde aan het dameszaalvoetbal bij EVC.

Hieronder de indelingen.

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …