Op de Stip: René Dijkhuizen

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben René Dijkhuizen, getrouwd met Monique . Twee kinderen, Twan en Femke (beiden voetballen bij EVC) en woonachtig in Volendam. In het dagelijks leven heb ik een IT-bedrijf , wij adviseren bedrijven bij digitalisering van administratieve processen en post- en documentstromen en wij hebben onze eigen softwareapplicatie in de cloud, waarmee onze klanten altijd en overal toegang hebben tot hun klantgegevens, documenten (facturen, offertes etc.) en allerhande bedrijfsinformatie.

2. Wat doe je bij EVC?
Ik doe:
• Toernooicommissie: ben voornamelijk belast met de coördinatie van de wedstrijden die gespeeld worden tijdens het Rob Schuttoernooi en het Schoolvoetbaltoernooi. Daarnaast natuurlijk de vergaderingen bijwonen en het optuigen van het complex voor het toernooi en weer afbreken daarvan.
• Omroeper: samen met Henk Lacunes ben ik ‘stadionspeaker’ bij de thuiswedstrijden van het 1e.
• Leider C1: Ook dit seizoen ben ik leider van het team waar Twan in speelt. Aankomend seizoen is dat de C1. De samenwerking met trainer Nico van Dijk verloopt prima. Daarnaast ben ik coördinator van de C-junioren .
• Kantineploeg: Jarenlang onderdeel van een vaste kantineploeg. Eerst met de familie Idsinga en afgelopen seizoen met familie Bitter en Bianca Nibbering en met Monique natuurlijk. Voor aankomend seizoen heb ik de ploeg helaas moeten opheffen, maar ik blijf beschikbaar voor kantinediensten. Toch wel het gezelligste vrijwilligerswerk wat er is.

3. Hoe ben je bij EVC gekomen?
Ik ben ooit gestart in ’78 als voetballertje en daarmee gestopt toen ik een jaar of 13 was. Half jaren negentig begon ik samen met Johan Stapel een kantineploeg, vooral omdat we toch altijd aanwezig waren op het complex, omdat vrienden van ons in de Zaterdag 1 voetbalden. We hebben toen prachtige zaterdagen meegemaakt met het 1e, de vaste supporters en ook met de tegeltijgers die toen nog bij EVC voetbalden. Mooie tijd.
Ergens in 2008 weer betrokken geraakt bij EVC toen Twan ging voetballen bij de mini’s.

4. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen?
Ik geef invulling aan een, in mijn ogen, soort van maatschappelijke plicht. Ik geef iets terug aan de maatschappij. Klinkt zwaar en niet leuk (maar daarom niet minder waar), dus als uitsmijter: ik vind het leuk omdat ik van de gezelligheid hou in de kantine, samen zaken regelen, zorgen dat de jeugd, ieder op zijn/haar niveau, plezier beleeft aan het spelletje.

5. Wat vind je dat er goed gaat EVC?
Ondanks de vacante functies in het bestuur (die toch wel eens ingevuld zouden moeten worden) vind ik dat het bestuur prima werk verzet. Er zijn veel voorbeelden van waar het goed gaat: Op bestuurlijk niveau, maar ook bij de enthousiaste trainers, leiders en voetballers, daar draait het uiteindelijk allemaal om.

6. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is?
Zodra kinderen ouder worden, zie je dat de betrokkenheid van ouders bij de hobby van hun kind afneemt. Dat stelt leiders wel eens voor de lastige taak om bij uitwedstrijden voldoende auto’s te regelen, vlaggers bij wedstrijden etc. Hoe krijg je ouders weer meer betrokken bij de hobby van hun kind? Als ik daar het antwoord eens op wist…

7. Wie verdient het volgende plekje ‘op de stip’?
Leo Molenaar, de stille kracht in de voorbereiding op het seizoen en afsluiting van het seizoen.

Noot van de redactie: Omdat Leo Molenaar liever niet in de spotlight staat (maar René heeft wel gelijk; achter de schermen doet hij heel veel, vooral op het gebied van onderhoud), is nu Jan Blanke voorgedragen. Hij zal de volgende plek “Op de Stip” innemen.

René Dijkhuizen tijdens het uitoefenen van zijn vrijwilligerswerk:
11 René Dijkhuizen foto 1

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …