Waardige afsluiter

De laatste wedstrijd voor de winterstop – tegen Oosthuizen – is op papier de gemakkelijkste van het seizoen. En dat zijn nou net de wedstrijden waarin vaak onnodig punten verspeeld worden. Dat er geen punten verspeeld gaan worden, wordt tijdens de wedstrijd al snel duidelijk, maar teveel jongens gaan in de eerste helft voor eigen succes.

Hierdoor kan het gebeuren dat er lange tijd niet gescoord wordt. Hoewel er grote kansen zijn voor Rens – Materrazzi – Zoutberg (die een prima eerste helft speelde) en Thomas ‘Robben’ Schilder tot twee keer toe de paal raakt, blijft de brilstand lang op het scorebord prijken.

De uitblinker van vandaag Mike ‘Kompany’ Regter moet zo nu en dan zelfs nog voorkomen dat de bezoekers kunnen counteren en ruimt al het vuile werk voor zijn team op. Hoewel de naam van de centrumverdediger niet vaak op het scorebord zal prijken, is hij de eerste seizoenshelft een absolute meerwaarde geweest voor de ‘Toppers van Guardiola’. En daar verdient hij een dikke pluim voor!

Vlak voor het rustsignaal valt dan toch de onvermijdelijke 1-0. Na een heuse scrimmage voor het doel, is het Keano ‘Totti’ van Eikeren die de bal vakkundig in het doel werkt.

Donderspeech

We zijn er niet bij geweest, maar gezien het spelbeeld in de tweede helft kan het niet anders dat topcoach Bas ‘Guardiola’ Huygen een donderspeech heeft gehouden tijdens de pauze. In het vervolg van de wedstrijd laten zijn oogappeltjes namelijk zien dat ze wel degelijk heel goed kunnen samenspelen. Er wordt vrolijk gecombineerd en na een waanzinnige aanval over vele schijven is het opnieuw Keano die het laatste zetje mag geven, 2-0.

Nadat Thomas eest na een geweldige aanval vergeet te scoren, is het de volgende aanval wel raak. Vakkundig zorgt hij voor de ‘veilige’ 3-0 voorsprong. Als Jayden ‘De Gea’ Koning vervolgens in balbezit komt, besluit hij echter de spanning weer enigszins terug te brengen. Zijn uittrap wordt gemakkelijk opgepikt door een oplettende speler van Oosthuizen en in het lege doel geschoten. Een klein smetje op een verder prima wedstrijd van de sterren van de F4.

De penalty’s zijn – zoals vaker – opnieuw een prooi voor dezelfde doelman en omdat zijn ploeggenoten ook de ene na de andere strafschop binnenschieten, gaat ook deze naar de F4.