C1 verliest met 2-0 na een 1-2 ruststand.

Volendam C2 – EVC C1: 2-0 (ruststand 1-2)

De oefenwedstrijd tegen eersteklasser Volendam werd gespeeld op een licht bevroren en hobbelig veld. Daar hebben beide teams natuurlijk last van, dus wat valt daar over te zeggen. Waarvan het ene team geen en het andere team wél last had was van de partijdige scheids- en grensrechter. Ik loop al lang mee ‘in de voetballerij’, maar telkens weer laat ik mij verrassen door ‘sluwheid’ van volwassen kerels waarvan kinderen de dupe worden. Scheidsrechters en grensrechters mogen fouten maken, maar doelbewust liegen: het doet me denken aan matchfixing. Wat moet je doen als de spits alleen voor de keeper door de tegenstander doelbewust van achteren op de kuit wordt getrapt, valt en geblesseerd het veld moet verlaten? Juist, de bal op de stip. Maar nee, dat gebeurde niet. O nee, toch niet zo’n wedstrijd, denk je dan. Wat moet je doen als je vlagt en je ziet dat de rechtsbuiten van de tegenstander na een diepe bal achter zijn man opduikt en scoort? Vlaggen voor buitenspel natuurlijk! Dat schijnt heel logisch te zijn. De coaches van Volendam deden alsof hun neus bloedde.
Zo gingen we rusten. Volendam had een keer gescoord en EVC was twee doelpunten onthouden. Ruststand: 1-2.
De wedstrijd dan, want die verliep voor het overige sportief en zonder wanklank. De sfeer was trouwens ook na afloop goed. En het ging tenslotte maar om een oefenwedstrijd, dus waar maken we ons druk om. De C2 van Volendam kent geen hoogvliegers, maar wel jongens die stug verdedigen, conditie hebben, positioneel goed staan en goed kunnen counteren. Als in zo’n team elke speler zich voor de wedstrijd heeft opgeladen, dan staan ze al een beetje met 1-0 voor. EVC had zijn handen vol aan de tegenstander, die uit twee snelle aanvallen beheerst scoorde. Veel konden onze jongens daar niet tegenover stellen, behoudens natuurlijk die twee doelpunten in de eerste helft. Bovendien was Aaron uit de wedstrijd geschopt. In die zin was het een goede oefening voor de komende weken: EVC moet elke wedstrijd aan de bak, het zal niet vanzelf gaan, zeker niet zonder Aaron, zeker niet tegen ploegen met louter tweedejaars C. Zaterdag uit in Heiloo: kijken of we wat van de oefenwedstrijden geleerd hebben.
Ik wil Noah bedanken voor de prima invalbeurt!

Dick

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …