We zijn weer begonnen!

Nadat Bas ‘Guardiola’ Huygen vorige week in de stromende regen het voorbeeld gaf aan zijn pupillen, is het nu aan zijn sterrenteam om het goede voorbeeld op te volgen. Met een uitwedstrijd tegen het altijd lastige SDOB op het programma (voor de winterstop werd er met 2-0 verloren, red.) geen makkelijke opgave.

Toch begint de F4 vol aanvalsdrift aan de eerste helft. Tot echt grote kansen leidt dit echter niet. Keano ‘Totti’ van Eikeren komt een paar keer goed door over de flanken, maar het ontbreekt nog aan saamhorigheid binnen het team. Omdat EVC vergeet door te drukken, krijgt de thuisclub er steeds meer vertrouwen in. De eerste schoten worden nog vakkundig gestopt door Jayden ‘Courtois’ Koning, maar wanneer de spits van SDOB een pegel richting de kruising afvuurt, is deze de betrouwbare sluitpost te machtig, 1-0.

Wekker

De achterstand werkt als een soort wekker voor de ’toppers van Guardiola’, want ze schrikken wakker. De rest van de eerste helft is het dan ook eenrichtingsverkeer met de ijzersterk spelende Rens ‘Materazzi’ Zoutberg en Jake ‘Pogba’ Keizer als aanjagers. Ze snijden via de flanken door de verdediging, maar hun schoten worden gekeerd door de doelman van SDOB of op het laatste moment van de doellijn gehaald door de verdedigers.

In de rust spreekt Bas ‘Guardiola’ Huygen, die volgend seizoen een flinke salarisverhoging tegemoet kan zien (hij gaat naar verluid een slordige 365.000 euro per week verdienen, red.), zijn team nog even rustig toe. Hij voelt dat ze het tij gaan keren in de tweede helft.

Ommekeer

De tweede helft gaat de F4 door waar ze de eerste helft gebleven zijn. De aanvallen volgen zich in rap tempo op en het is wachten op de gelijkmaker. Die volgt gelukkig al snel en komt op naam van Thomas ‘Robben’ Schilder, 1-1. Het ijs is gebroken.

Wanneer Keano aanlegt voor een corner horen de toeschouwers zijn vader roepen: ‘deze kan er zomaar eens ingaan met deze wind’. En zo geschiedde. De corner wordt bij de eerste paal met het hoofd verlengd door een speler van SDOB en daardoor belandt de bal achter de doelman, 1-2. Een eigen doelpunt, maar de vreugde is er niet minder om aan de kant van EVC.

Verdiende overwinning

Eenmaal op voorsprong is er geen houden meer aan. De F4 blijft naar hartenlust aanvallen en als er al een uitbraak van SDOB dreigt, dan zijn daar altijd weer de rotsen in de branding, Mike ‘Kompany’ Regter en Lucas ‘Nesta’ de Waal die deze vakkundig opvangen. Het is opnieuw Thomas ‘Robben’ Schilder die met een prachtige actie de verdedigers in de luren legt en de 1-3 binnen schuift. Keano ‘Totti’ van Eikeren geeft nog geniepig het laatste tikje, maar we schrijven het doelpunt toe aan Schilder.

Wanneer Kaven ‘Romario’ met een pegel van afstand voor de beslissende 1-4 zorgt, is het feest compleet en stappen de ‘helden van Guardiola’ dolblij van het veld. De penaltyserie is – zoals gebruikelijk met ‘Courtois’ tussen de palen – een formaliteit. Na afloop worden de handen geschud en gaan de toppers van de F4 met een glimlach op hun gezicht richting de kleedkamer.