MO17-1 WINT GOED EN SPORTIEF DUEL

ALWAYS FORWARD MO17-2 – EVC MO17-1 0-4 (0-2)

Met kunstlicht en op kunstgras werd om 15.45 uur gestart in Hoorn met het laatste duel voor de winterstop. Helaas ontbraken door blessures en ziekte Sam Hennis, Britt Ooms, Denise Latdorp en Fay Brommersma. Maar met de overige 13 dappere strijders moest dit klusje geklaard kunnen worden. De ontvangst was hartelijk, de arbiter zeer eerlijk, het duel uiterst sportief en het contact tussen trainer Rolph Meijer en de trainer van de thuisclub was vol van de welbekende voetbalhumor. Zo leuk zou voetballen iedere week moeten zijn.
Al vrij snel nam EVC de leiding. Onze razendsnelle Noah Suurmond liet de defensie haar hielen zien en schoot onberispelijk de 0-1 binnen. Het lang niet slecht spelende Always Forward ging op jacht naar de gelijkmaker, maar backs Melissa Sier en Anouk Gerritsen wisten op zeer kundige wijze de snelle en behendige buiten speelsters te beteugelen. Jasmijn Stam schakelde de spits uit en met zeer veel rust en kalmte stond laatste vrouw Annicka Kuipers een wereld partij te spelen. Er was dus geen doorkomen aan voor de gastvrouwen en zo kon rood/groen proberen de score te verdubbelen. Een voorzet van Noah leidde tot een scrimmage vlak voor het doel. Selena Verhoek reageerde alert en prikte de 0-2 in het hoekje. Vlak voor de theepauze dreef een enorme regenbui de Edammer supporters naar de kantine alwaar zij een prima uitzicht op het veld hadden en raakte de weelderige haardos van de vlaggende trainer Harry Dijkman volledig in de war.
Tijdens de tweede helft was het weer droog en namen de supporters hun positie langs de lijn weer in en konden zij een goed spelend EVC aanschouwen. Het spel ging redelijk gelijk op, maar met nu ook Lotte Kemper in de verdediging had EVC haar zaakjes defensief grotendeels op orde. De doelpogingen werden daardoor vanaf randje zestien of verder weg gedaan, maar keepster Fenna Swier stond een foutloze partij te keepen en wist alle inzetten bekwaam te keren. Britt Hendrickx en Dianna Dijkstra beginnen ook in hun rol te groeien en wisten diverse duels op het middenveld te winnen, waardoor de aanvallen van de opponent onderbroken werden en onze meiden het Hoornse doel konden opzoeken. De wedstrijd werd definitief beslist door middel van een wonderschoon doelpunt. Vanaf rechts schoot Jamila Yachou de bal met een boog over de kansloze keepster in de verre bovenhoek, 0-3. En niet ver voor tijd viel de laatste treffer van dit leuke duel. Een schitterende pass van de zeer solide centraal op het middenveld opererende Roos Treuren bood Esmée Dijkman een niet te missen kans, 0-4.
Even later volgde het eindsignaal en had de scheidsrechter (tevens VR1 trainer) grote complimenten over het spel van Noah, Anouk en Selena. De overige speelsters kregen uiteraard grote complimenten van hun trainers, want het was een prima potje voetbal van iedereen. Ook bood de Always Forward coach (eigenlijk trainer van de MO19-1) een enorme zak dropmunten om keepster Fenna te verleiden tot een transfer. Het is toch leuk om te horen dat personen van de tegenpartij gecharmeerd zijn van diverse speelsters van ons team.
Rolph
PS: de club van 100 bedankt voor de bloemen en alle meiden bedankt voor de lieve reacties en felicitaties aan het adres van mij, vanwege het feit dat ik opa van een kleinzoon ben geworden!!!

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …