Geschiedenis van zaalvoetbal bij EVC

Het zaalvoetballen bij EVC is in 1986 ontstaan na het samengaan met de teams die onder de vlag van Moone Glas speelden. In het begin waren er drie teams, maar na ingebruikname van sporthal “Het Bolwerck” groeide de zaalvoetbaltak van EVC gelijk uit naar 6 teams in het seizoen 1987/1988. Dit alles gebeurde onder organisatie van Herman Idsinga.

Het unieke bij EVC is dat de teams ingeschreven worden onder de vlag van EVC, maar dat elk team afzonderlijk een eigen (shirt)sponsor regelt. In het seizoen 2003/2004 was de zaalvoetbaltak het grootst en bestond uit 10 herenteams en 1 damesteam. Op dit moment (seizoen 2018/2019) zijn er 4 herenteams. Na Herman Idsinga, Jean-Paul van Gog, Anno Berghuis en Edwin Schans is het wedstrijdsecretariaat sinds 2015 in handen van Chris Bitter.

Als je wilt zaalvoetballen bij EVC is het aan te bevelen dat je je aanmeldt met een team van minimaal 8 spelers / speelsters. Dit hoeft echter niet. Als je je individueel aan wilt melden, neem dan contact op Chris Bitter, zodat er een plek binnen een bestaand team voor je gezocht kan worden. Allereerst moet je zaalvoetballid worden van EVC. Dat regel je zelf met de ledenadministratie. Deze heeft je gegevens en een pasfoto nodig. Hij zorgt ervoor dat je aangemeld wordt bij de KNVB en een spelerspas krijgt. Zonder spelerspas ben je niet speelgerechtigd.

Aan het zaalvoetbal zijn diverse kosten verbonden. Ten eerste de contributie. Als je al veldvoetbal bij EVC speelt, kun je zaalvoetballen voor een extra opslag op je lidmaatschap van € 30,=. Als je alleen gaat zaalvoetballen, is het contributiebedrag € 90,=. Alle boetes die de KNVB aan teams of individuele spelers moeten terugbetaald worden aan EVC. Verder zijn de kosten per team, per seizoen € 600,= (alle genoemde bedragen; peildatum seizoen 2018/2019). Van dit bedrag worden KNVB-kosten en de zaalhuur betaald. Veel teams zorgen dat ze voor dit bedrag een sponsor zoeken. Dit is de verantwoordelijkheid van het team zelf. Het team moet ook zelf zorgen voor kleding.

Een andere verplichting voor de teams is het draaien van kantinediensten ongeveer 4 tot 5 keer per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × drie =