10-4: OFC 4 – EVC Zondag 2 0-5 (0-3)

De derde (en laatste) wedstrijd van dit seizoen tussen OFC 4 en de ‘vrienden van de Zondag 3 min 1′. De eerste twee waren in een 7-2 en 8-3 overwinning voor rood-groen geëindigd, maar toch waren we er op voorhand niet gerust. Ik zal niet schrijven dat er animositeit heerst tussen beide teams, maar het is meer een kwestie van verbaal geweld bij sommige spelers. En dat blijft lastig voetballen. Om dat te voorkomen is er maar één remedie; snel scoren en uitlopen. Zo gezegd, zo gedaan.

We waren nog niet begonnen of Toon Visser prikte de bal achter de weifelende OFC-doelman, 0-1. Dit was gelijk Toons laatste optreden van vandaag, hij moest er niet-fit uit en Alec was zijn verFanger. Toon het waren 5 fantastische minuten. Niet veel later kon ook Gerro Sanders (zo’n 10 fantastische minuten) geblesseerd naar de kant en maakte Giel ‘komt die vrije trap’ Oudejans zijn entree. Dit ging wel hard met de wissels, maar gelukkig waren wij met 14 spelers naar Oostzaan gegaan. Ondertussen kwam EVC steeds beter in de wedstrijd en bakte OFC er helemaal niets van. Niet te begrijpen dat zij vorige week van Wherevogels wonnen, waar wij net aan gelijk tegen wisten te spelen. Via Jeffrey Kunst en een mooie lob van Alec, uit een pass van Eelco Rossenaar, liepen we binnen 25 minuten uit naar 0-3. Doelman Jeroen Maat kreeg niets te doen, zo af en toe een terugspeelbal dat was het wel. EVC ging nog net niet over tot gallery-play (natuurlijk noteerden wij weer een paar hupsen) in het laatste deel van de eerste helft, maar we hadden soms wel 10-12 balcontacten zonder dat er een OFC-er aan te pas kwam.

In de tweede helft verzuimden wij OFC naar een nederlaag met dubbele cijfers te spelen. Kansen genoeg, maar niet zuiver in de afronding. Dat zal wel door het mooie weer komen. Tot een terugkomen in de wedstrijd van OFC leidde dat niet, want zij hebben in 90 minuten spelen eigenlijk geen enkele kans gehad. In het laatste kwartier scoorden wij nog twee keer en kwam er een stand op het bord die wat meer recht deed aan het spelbeeld. Alec schoot de 0-4 binnen en de 0-5 van Nick was een hele fraaie. Hij tikte uit een voorzet met een hakje achter zijn standbeen de bal binnen.

Na afloop bleek dat concurrent Ilpendam gelijk had gespeeld tegen Sporting S. Zo staan we met nog 5 wedstrijden te gaan 8 punten voor op Ilpendam. Volgende week is het EVC-Ilpendam, een week later Ilpendam-EVC.