Gelijkspel ontglipt aan EVC JO12-1 in slotfase tegen Roda’23 JO12-1

EVC JO12-1 – Roda’23 JO12-2 (2-2, rust) 2-4 voor Roda’23 JO12-2
(8-12-2018, 10e wedstrijd najaarscompetitie, seizoen 2018-2019)
Na de nipte nederlaag tegen Swift was EVC JO12-1 gebrand op een revanche. Er was de hele week goed getraind. Ook tijdens de warming-up leek Edam bij de les. De Roodgroenen konden beschikken over alle manschappen (doelman Tygo Gedikink, Zuhair Aitabdellah, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Mahmoud Harah, Niek Pistora, Jesse Joosten, Mike Latdorp en Rick van Velden). En het veld: daaraan was EVC gewend en dus ….. waren er geen excuses. Maar helaas, de praktijk is soms weerbarstiger dan de theorie. EVC begon de wedstrijd apatisch, het toonde te weinig tekenen van inspiratie. In de eerste tien minuten legde het de loper uit voor de gasten uit Amstelveen. Charmant maar niet gepast tijdens een wedstrijd. Nog ruim voor de eerste time-out waren de bezoekers in het zadel geholpen (0-2). Het pleit voor EVC dat het de rug rechtte en zich terugvocht in de wedstrijd. Na een fraaie doorbraak over links, passte Mike de bal naar Mahmoud en die liet een verraderlijk, effectvol, rollertje los die de goalie van Roda te machtig was (1-2). Een pegel van Mike werd gedevieerd door een verdediger en dat betekende (2-2). Een kopbal van Tim Steur ‘op voorzet’ uit een hoekschop van Victor leverde net geen doelpunt op en zo konden beide teams de kleedkamer opzoeken met een gelijke stand. Roodgroen had zich dus teruggevochten in de wedstrijd en liet ook na de rust zien dat het De Mannen ‘menens’ was. Ze wilden per se winnen. Edam had het heft in handen en wist mogelijkheden en kansen te creëeren. Na een combinatie tussen Victor en Mahmoud schoot Jesse uitstekend in maar de goalie wist zijn poging nog net te verijdelen. Mahmoud vervolgens net naast het doel, Niek vond diezelfde doelman op zijn weg en in tweede instantie moest ook Rick zijn meerdere erkennen in de sluitpost van de Amstelveners. Een poging van Mike ‘vloog’ over de dwarslat en ook een pegel van Zuhair had net niet het gewenste resultaat. Tygo kreeg weinig werk en kon zich derhalve niet onderscheiden. Een Freistoss van Tim Knegt werd gepareerd door stoutmoedige verdediger: die zette zijn brede voorhoofd tegen het schot van Tim. Met een prachtige dieptepass bereikte Tim Steur de op het juiste moment vertrokken Rick maar ook deze aanval leidde niet tot een voorsprong. Integendeel, een ‘weifelmoment’ betekende 2-3 …. Uit het niets. Dit was het breekpunt want in de weinige minuten (twee) die nog resten kon Edam de bakens niet meer verzetten. In de slotseconden liep Roda zelfs nog weg naar 2-4. Dat was een zwaar geflatteerde eindscore maar het verschil werd eigenlijk juist gemaakt in de eerste minuten van de wedstrijd, niet in de laatste.
Twee keer verlies in de slotfase na toch gelijk opgaande wedstrijden is zuur. Maar ja, de goals tellen. Daar moeten we van leren, te beginnen volgende week in de vierde bekerwedstrijd (de eerste na de poulefase) uit tegen Hoofddorp JO12-2.
Mannen: toon karakter, lef, durf en voetbal met je hart en met verstand! Wees en blijf scherp! Heel veel succes!