26-11: De Wherevogels 4 – EVC 2 1-2 (0-1)

Vandaag stond ‘angstgegner’ De Wherevogels op het programma voor ‘de vrienden van de Zondag 3 min 1’. In voorgaande jaren bleek het winnen van een wedstrijd in de Purmer-Zuid steeds een onmogelijke opgave voor EVC. Zodra wij de het kerkje in de Purmerbuurt gepasseerd waren en het complex van Wherevogels ontwaarden kregen wij spontaan last van buikloop en knikkende knieën. Dat was dan tegen het 3e, vandaag stond het 4e op het wedstrijdmenu. Regen en hagel teisterde deze morgen het complex van onze tegenstander en veld B stond zo ongeveer blank. En natuurlijk zijn vogels dan in het voordeel. Bij EVC leek, op 1 speler na, het hele team niet met de wedstrijd en de weersomstandigheden bezig. Iedereen kwam op schoenen met rubber noppen en onze nieuwste aanwinst zelfs in voetbalshirt met daaronder een bijpassend overhemd. Uit de laatste folder van Burghouts. Gelukkig klaarde het weer tijdens de wedstrijd op, maar 90 minuten lang zagen wij spelers van EVC alle kanten op glijden. Dit tot ontzetting van Mike Onsia die na afloop de wastas mee naar huist moest nemen. Wherevogels 4 bleek een stuk minder sterk dan het team waar wij andere jaren tegen speelde, maar voetbal er maar eens doorheen op een onder gelopen grasmat. Menig EVC-aanval werd met een sliding onderschept en onze tegenstander bleek ook over een uitstekende doelman te beschikken. Nadat wij al een aantal mogelijkheden laten liggen viel dan toch de 0-1. Toon Visser werd diep gestuurd en schoot netjes in de lang hoek raak. Wedstrijd gespeeld zo leek het, want Wherevogels had nog niet een fatsoenlijke aanval op de mat gelegd. Toon was nog heel dichtbij de 0-2, maar ook nu een prima redding.

In de rust hield Mike een eerste kleding inspectie en het zag er niet goed uit. Normaliter ben je met even spoelen klaar, maar de staat van de kleding vereiste nu al een voor- en hoofdwas. Sowieso kan de was bij Mike vanwege de kleur niet in de ‘roop’, want dan kan er een dag later een bord ‘te koop’ in de voortuin. Alles moet dus in de droger. Dat wordt een dure maand met ook nog Sinterklaas en de afschrijving van de EVC-contributie. Hoogtepunt van de tweede helft was de rentree van Alec Fanger nadat hij in de eerste wedstrijd zijn pink had gebroken. Er leek verder geen vuiltje aan de lucht. Tot een speler van Wherevogels na een kwartiertje vanaf links een bal over 50 meter gaf die vanaf de rechterkant met een volley in de kruising tot doelpunt werd gepromoveerd. Schitterende goal en 1-1. Zo kon EVC weer van vooraf aan beginnen en als we het wat slimmer hadden uitgespeeld hadden we er echt nog 4 kunnen maken. Mike was dicht bij een doelpunt (doelman redde wederom netjes), maar het was uiteindelijk Giel Oudejans die 1-2 binnen knalde nadat hij vlak daarvoor nog de bal tegen de paal had gekopt. Wherevogels gooide er nog een slotoffensief uit, maar verder dan een indraaiende vrije trap die door onze keepende bassist Werner Wijsman fraai uit de lucht werd geplukt kwam de thuisclub niet. De zesde overwinning van dit seizoen en volgende week thuis tegen de voormalige koploper Hercules Zaandam dat vandaag voor de 2e keer op rij verloor.

En de wastas…? 12 hele vieze tenues, maar 1 tenue dat na een handwasje weer schoon is……