11-11: De Zouaven JO19-2 – EVC JO19-1 1-7 (0-3)

In de eerste tien minuten lukte het EVC niet om de bal rond te laten gaan. Aan de rechterkant, met Sam als felle gelegenheidsrechtsbuiten en Emiel en Klavs als aangevers, ging dat nog wel, maar op links wisten de jongens elkaar moeilijker te vinden. De scherpte ontbrak, zodat de tegenstander zowaar vaker op onze helft speelde dan vice versa. Gelukkig scoorde Aaron fraai met het hoofd uit een goed indraaiende cornerbal van Brian, 0-1. De bal had voldoende snelheid, waardoor de keeper of de lange centrale Zouaven-verdedigers er moeilijk op konden anticiperen. Nadat de doorgebroken Emiel in het strafschopgebied werd gevloerd, schoot Brian de bal vanaf elf meter onberispelijk binnen, 0-2. Nog voor rust scoorde Daniël op zeer fraaie wijze. Uit een rebound van een aanval nam hij de bal na de stuit in een keer op zijn pantoffel: 0-3.

Na de rust bracht Jan, ingevallen voor de geblesseerde Eric, leven in de brouwerij op het middenveld door fel door te dekken en duels aan te gaan. Hij veroverde de bal en na een mooie combinatie met Brian en Aaron stuurde hij Aaron weg: 0-4. Daarna opnieuw een combinatie met Brian, die de achterlijn opzocht en goed aflegde op de aankomende Klaus: 0-5… zou je zeggen, maar de grensrechter zag er op wonderbaarlijke wijze buitenspel in en de scheidsrechter, die overigens goed floot, ging daarin mee. Toch werd het 0-5, door Brian die alleen voor de keeper nooit faalt. Daniël schoot de bal vanaf de zestien in een vrijwel leeg doel na gerommel in de achterhoede van de Zouaven (0-6) en Aaron maakte 0-7 na een cadeautje van een verdediger. De Zouaven kreeg daarna enkele grote kansen, waaruit ze maar een doelpunt wisten te maken, ook omdat Sjors attent keepte. Onze concurrenten zullen dat soort kansen zeker benutten, dus EVC moet tot de laatste minuut bij de les blijven. Voorlopig is de oogst naar behoren: vijftien punten uit zes wedstrijden.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen FC Castricum. Veel succes!