10-10, oefen: EVC JO19-1 – FC Purmerend JO19-2 (zondag 1e klasse): 5-2 (2-2)

FC Purmerend begon fel aan deze oefenwedstrijd, wat de geel-roden na ongeveer twintig minuten een doelpunt opleverde. Nadat de bal verspeeld werd, kwamen twee spelers oog in oog met keeper Mike te staan. De een legde af op de ander die gemakkelijk binnen kon tikken: 0-1. Het was randje buitenspel, maar de grensrechter besloot eerlijk te vlaggen. Daarna kwam EVC beter in de wedstrijd. Duels werden gewonnen, en hoewel Aaron goed in de tang werd gehouden, kon hij een aantal keren gevaarlijk worden. Een handsbal net buiten het strafschopgebied leverde EVC een vrij trap op. Specialist en ‘man of the match’ Brian schoot de bal met veel gevoel en precisie laag langs de muur in de verre hoek: 1-1. Niet lang daarna kapte Brian zijn man uit, keek goed wie er het meest vrij stond en legde vervolgens af op Quino, die beheerst met links uithaalde: 2-1. Voor rust kwam FC Purmerend toch nog op gelijke hoogte. Uit een lage voorzet belandde de bal zomaar voor de voeten van een vrijstaande speler die niet aarzelde en berekenend binnenschoot: 2-2.

Na rust was EVC duidelijk de bovenliggende partij. Na een assist van Brian schoot Eric de bal hard en onhoudbaar tegen de touwen: 3-2. Vervolgens stuurde Kike Brian diep en nadat die de snelle laatste man van zich af wist te schudden kwam hij alleen voor de keeper te staan. In zo’n situatie mist Brian werkelijk nooit: 4-2. Het sluitstuk was een prachtig doelpunt van rechtsback Klavs, die van grote afstand de bal in de linker bovenhoek joeg: 5-2. Purmerend probeerde het nog wel, maar het centrale duo Casper en Emiel raakte niet in de problemen. Sjors redde nog een keer met zijn voeten, maar daar bleef het bij. De wedstrijd was gespeeld. Het was een onderhoudend duel tegen een goede en sportieve tegenstander.

Zaterdag voor de competitie tegen Reiger Boys. In deze vorm kan EVC ver komen. Veel succes!