14-5: EVC JO19-1 (zon) kampioen!

Ondanks de 3-2 nederlaag bij Oosthuizen is EVC JO19-1 (zon) kampioen geworden van de 2e klasse en promoveert daarmee naar de 1e klasse. Afgelopen week bleek dat Purmersteijn zich terug had getrokken en aangezien wij daarvan hadden verloren (toen Purmersteijn de hulptoepen uit de 4e divisie liet meedoen), waren wij zonder te spelen al kampioen. De wedstrijd van vandaag tegen Oosthuizen had daarom niets meer om het lijf. EVC speelde 90 minuten zomeravondvoetbal, kwam nog wel 0-2 voor (doelpunten Daniël Kemper en Aaron Lacunes) en liet nog heel wat kansen onbenut. Oosthuizen kreeg na de fraaie 1-2 de geest en ging zowaar met de 3-2 overwinning aan de haal. Een wedstrijd die een kopie leek van de verloren uitwedstrijden bij Assendelft en RKAV Volendam. Dat doet aan de prestatie van het kampioen worden verder niets af.

Nadat de laatste seizoenen de competities op zaterdag geen succes waren (vorig seizoen trokken 4 teams zich terug), leek de stap naar de zondag voor deze prestatieve JO19 een betere. Wat serieuzer (zo leek het) en wat meer in de regio. Bovendien kon in geval van nood een beroep worden gedaan op spelers uit JO17 en konden wij in nood de selectie helpen. Op voorhand mooi bedacht, maar de werkelijkheid was helaas anders. De eerste competitiewedstrijd ging al niet door omdat KFC zich terug trok en drie weken later stonden wij voor niets op het veld toen FC Uitgeest niet op kwam dagen en zich daarna ook terug trok. Daarna stapte nog Always Forward uit de competitie en deze week kwam daar Purmersteijn dus nog bij. Zo hadden wij voor de winterstop pas 7 competitiewedstrijden gespeeld, maar plande de KNVB na de winterstop nog een complete competitie in en speelden wij tegen iedere tegenstander uiteindelijk drie keer. Daar tussendoor werd nog veelvuldig geoefend, hadden we nog het bekervoetbal (helaas uitgeschakeld in de kwartfinale) en komen dit seizoen in totaal toch aan 32 wedstrijden. En dat is best veel.

Het spelen op zondag, om zo in geval van nood andere teams te kunnen helpen, ging bijna aan zijn succes ten onder. Incidenteel werd structureel en ook werd er door JO17 regelmatig een beroep gedaan op de spelers die nog in dat team mee mochten doen. Wekelijks twee wedstrijden spelen bleek toch teveel van het goede met de kenmerkende blessures die bij overbelasting horen. Uiteindelijk kwam het na de winterstop, toen EVC 2 zich terug trok en de noodzaak van het invallen er niet meer was, nog allemaal goed en zijn wij met drie overwinningen op De Rijp de terechte kampioen. En tot op heden het enige jeugdteam van EVC dat dit seizoen kampioen is.

Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Purmerend JO19-2 op het programma. Heel veel succes!

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …