EVC F5 boekt 3e overwinning

KFC F9-EVC F5 4-7 (3-2) 20-02-2016

Vandaag een wedstrijd tegen een sterke tegenstander KFC F9. Zonder de zieke Ben, Tijl en Finn op een feestje hadden we minimaal 1 aanvaller nodig. Na koortsachtig overleg tussen de leiding van EVC F5 en Bas “Pep”Huygen van de F4 werd bersloten Thomas Schilder uit te lenen aan de F5.
Aangekomen op het grote complex in Koog a/d Zaan waar de oude tribune van heel vroeger er nog steeds staat moesten we een paar honderd meter lopen om de kleedkamers te bereiken. Na een korte warming up kon de wedstrijd die onder leiding stond van een uitstekende fluitende jeugdscheidsrechter beginnen.

Het werd een bliksemstart binnen 2 minuten stond het al 0-1 doordat Yannick uit de draai de bal laag in de hoek schoot. Even later was het weer Yannick die de 0-2 maakte. Dat ging goed, misschien iets te goed, want de spelers dachten die gaat weer makkelijk, we rennen allemaal mee naar voren, hierdoor stond vaak Casper alleen te verdedigen. KFC profiteerde hiervan door maximaal hun kansen te benutten, aan de andere kant stond er een prima keeper die schoten van Thomas, Yannick en Julian keurig tegenhield. De rust werd bereikt met een 3-2 achterstand. Dit was nieuw voor onze kanjers, achterstaan Er werd door de technische leiding bestaande uit Peter en Sierk verteld hoe we verdedigend moesten staan in de 2e helft en dit werd prima begrepen. Er werd goed verdedigd en bijna niets wegggeven. Hierdoor werden we steeds sterker en het was Yannick die de 3-3 maakte uit een mooie pass van Thomas, Bram en Julian gingen ook steeds beter spelen en achterin stonden Lars, Ayoub en Casper prima te verdedigen. Afgesproken was dat de verdedigers om beurten zouden inschuiven en dat werkte goed. Thomas ging goed door en schoot de 3-4 binnen, we bleven goed spelen en het was topscorer Yannick die zijn 4e doelpunt maakte. Even later kon KFC de 4-5 maken. Maar het werd gelukkig niet spannend, want eerst schoot Bram met behulp van Yannick de 4-6 binnen. Het laatste woord was aan Casper die goed doorging en de eindstand bepaalde op 4-7. Een mooie overwinning, nu een paar weken geen wedstrijd, pas op 12 maart uit tegen Monnickendam.