15-10: EVC Zondag 2 – Zaanlandia 3 3-1 (0-1)

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Zaanlandia 3. Niet de koploper, maar wel het enige team met de volle buit uit 2 wedstrijden. Voor EVC een mooie gelegenheid om de nederlaag van vorige week tegen Ilpendam recht te zetten. Het was nog even afwachten of Zaanlandia zou komen (gevalletje wie heeft de tijd en wie heeft het horloge), maar uiteindelijk stonden er om 11.00 uur een stuk of 11 klaar. Nog geen 10 minuten later was dit aantal uitgegroeid tot 16 waarvan de helft op de brommer, want hard lopen kunnen ze wel de spelers van Zaanlandia. Het ging overigens uiterst sportief. EVC wederom het betere van het spel, Zaanlandia met een wat opportunistischer speltype gokkend op de snelheid van hun rappe en behendige spits. De “vrienden van de Zondag 3 min 1″ zijn “wereldkampioen rondspelen voor reserveteams” en zo kom je wel eens in de problemen. Een “halve hups” op de teruggekeerde doelman Werner Wijsman, een riskante breedtebal op Eelco Rossenaar die aan een solo begint waarvan zeker 8 medespelers weten dat het verkeerd afloopt en de eerder genoemde spits van Zaanlandia die de bal krijgt. Deze 3 factoren bij elkaar optellen en EVC staat inderdaad 0-1 achter. Niets aan de hand, want wij kregen kansen genoeg. De grootste was voor Jeffrey Kemper, maar de bal ging er niet in. Verder hield de zwakste Zaanlandiaan, de doelman, met meer geluk dan wijsheid zijn doel nog net schoon.

In de tweede helft drong EVC steeds verder aan, maar ook nu was het benutten van de kansen ons grootste probleem. Tot na 15 minuten EVC een vrije trap kreeg na een overtreding op Marco Kassteen. Die ging zelf achter de bal staan en op het van richting veranderde schot was de grabbelende doelman kansloos, 1-1. Het conditioneel niet zo sterke Zaanlandia (misschien wat meer de voeten laten spreken) ging steeds verder uit elkaar spelen. EVC voetbalde makkelijk tussen de linies door, maar de 2-1 wilde niet maar niet vallen. Met nog een minuut of 20 kwam Giel Oudejans van links naar binnen, waar hij op de rand van het strafschopgebied werd aangetikt. Het fluitsignaal van de scheidsrechter voor een vrije trap kon op weinig enthousiasme van Zaanlandia rekenen. In no-time stonden alle spelers om hem heen en de spits trok een zelfs sprint uit de middencirkel die op de OS niet zou misstaan. Het ontbrak er nog net aan dat hij op 1 been knielde en de pijl en boog beweging maakte. De vrije trap werd door specialist Giel binnen geschoten, maar ook nu zag de doelman er niet zeker uit, 2-1. Zaanlandia ging hierna vol voor de gelijkmaker en kreeg nog wat hoekschoppen te nemen die niets opleverden. Toon Visser kreeg een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar nu stond de doelman wel goed. Even later was het toch raak. Een voorzet van Thom Fanger werd door Giel fraai binnengekopt. Eindstand 3-1. 3 belangrijke punten, want dit Zaanlandia gaat weinig wedstrijden verliezen gokken wij.

Komende zondag weer om 11.00 uur thuis, nu tegen Kwadijk 2.