VR1 VECHTEN ZICH NAAR KNAPPE REMISE

EVC VR1 – DIEMEN VR1 1-1 (0-1)

Pas om 16.15 uur begon EVC op het A veld aan haar wedstrijd tegen het altijd sterke en gelijkwaardige Diemen. Ook nu kon het weer alle kanten op en lieten de opnieuw noodzakelijke invalsters uit de jeugd zien dat zij aan de VR1 deur beginnen te kloppen. Beide teams zochten de aanval en hadden hun zaakjes op orde in defensieve zin. Echter halverwege de eerste helft leidde een inschattingsfoutje van de niet geheel fitte Roos de Groot een kans in voor de gasten. Het schot kon niet meer verhinderd worden en keepster Suzan Kaars was geklopt, 0-1. EVC ging op zoek naar de gelijkmaker en met simpele korte passes van Marieke van Straaten en de zeer jonge Famke Stuijt werd regelmatig een opening gevonden om de voorhoede aan te spelen. Maar er was bijna geen doorkomen aan en de kleine, maar sterke keepster van Diemen bleek een sta in de weg. Vlak voor de thee liet Daniëlle Kalk bij een strakke voorzet van rechts haar koppende kwaliteiten even zien, maar de bal vloog met een noodvaart in het vangnet.
In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Achterin was de geblesseerde Janna Groes vervangen door jeugdspeelster Anne Prinsze en dit leverde meer diepgang over de as op. Ook linksback Brenda Eeltink leverde een grote aanvallende bijdrage door middel van het versturen van een aantal prima passes. Naarmate de strijd vorderde moest er iets gaan gebeuren. Door het inbrengen van nichtjes Daphne en Nina de Groot werd de aanval versterkt, maar dit bracht wel een verdedigend risico met zich mee. Gelukkig leverde dit geen schade op en bleef de kans op minimaal een gelijkspel aanwezig. Een volgende aanvallende impuls dan maar. De prima spelende Noah Suurmond werd vervangen door de verse Annemijn Westerneng. De volgende debutante op de toch al lange lijst. Hierdoor verhuisde Selma Evrengün vanuit de spits naar links en dat vond de rechtsback niet prettig, want zij had al steeds achter de snelle Noah aan moeten rennen en nu kwam er een grapjas te staan, die ook regelmatig binnendoor ging. En dit leverde bijna direct een doelpunt op, maar het schot van Selma dreunde vol op de lat. Met nog luttele minuten op de klok kreeg EVC loon naar werken. Viola Kemper was ver mee door geschoven en werd tegen het kunstgras gewerkt op ongeveer dertig meter van het vijandelijke doel. Zij nam de toegekende vrije trap heel snel en de attent reagerende Vérouschka Petrovic stormde op het doel af en ramde de bal meedogenloos hoog in de touwen, 1-1. Even werd nog overwogen om supersub Debby van den Berg in te zetten, maar haar gebedel om een invalbeurt bereikte de oren van ondergetekende niet door het meelevende gegil van onze geblesseerd in de dug-out zittende Irene Tol. Een spannende wedstrijd kwam ten einde met een terecht gelijkspel.